Följ oss

Nyheter

ZERO en ETF för ren energi som kompenserar koldioxidutsläpp

Publicerad

den

HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero ™ UCITS ETF (ZERO), noteras på LSE den 30 juni och kommer att passporteras till försäljning över hela Europa. ZERO en ETF som senare kommer att noteras på andra europeiska börser.

HANetf och Purpose Investments lanserar en ETF på Londonbörsen med ren energi som innehåller koldioxidutjämning. Den nya produkten, HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero ™ UCITS ETF (ZERO), noteras på LSE den 30 juni och kommer att passporteras till försäljning över hela Europa. ZERO en ETF som senare kommer att noteras på andra europeiska börser.

Denna ETF kompenserar koldioxidutsläppen från sina investeringar baserat på månatliga utsläppsdata publicerade av S&P DJI, en strategi som HANetf avser att tillämpa på framtida ETF-lanseringar, där så är lämpligt, under HANzero-varumärket.

Offsetprogrammet följer de standarder som fastställts av International Carbon Reduction and Offset Alliance (ICROA), med tillhörande kostnader som tas från TER, vilket är 0,55%, utan att påverka produktens prestanda.

Produkten spårar S&P Global Clean Energy Select-index, som erbjuder exponering för de 30 största rena spelföretagen inom biobränsle, bränslecellsteknik, geotermisk energi, vattenkraft, sol och vind.

Indexet exkluderar alla företag som har ett extremt kol-till-intäktsavtryck, med ETF-listan som en artikel 6-fond enligt SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

Den första ETFen som kompenserar koldioxidutsläpp

Nik Bienkowski, medgrundare och co-CEO på HANetf, sade: ”HANetf är djupt oroad över klimatförändringarna och vill kunna erbjuda produkter till miljöinriktade investerare. Det är därför vi har skapat den första ETF i Europa med förmågan för att kompensera koldioxidutsläpp.

”Investerare kräver åtgärder från sina investeringsleverantörer, och vi levererar nya och innovativa ESG-funktioner som koldioxidförskjutning under vårt varumärke HANzero. HANetf är alltid i framkant av innovation på ETF-marknaden och vi känner att HANzero kanske är vår mest effektfulla innovation hittills.”

Som Seif, grundare och VD för Purpose Investments, tillade: ”Valet av president Biden har ökat optimismen om grön politik, vilket demonstreras av att USA återförenas med Parisavtalet.

”Det ökade åtagandet från andra ledande länder bygger snabbt fart för att ta itu med klimatförändringarna och avkolning är i centrum för denna förändring kopplad till regeringens politik och den förbättrade ekonomin för den underliggande tekniken.

”När globalt samförstånd stärker sig bakom kampen mot klimatförändringar, ger HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero ™ UCITS ETF inte bara tillgång till de mest spännande rena energiföretagen utan erbjuder en artikel 6-produkt under SFDR och möjlighet att ta bort en investerares koldioxidavtryck. ”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.