Följ oss

Nyheter

Finamex lanserar fond för mexikanska statsobligationer på London Stock Exchange

Publicerad

den

HANetf, Europas första fullservice "white label" UCITS ETF-emittent, samarbetar med den mexikanska mäklaren Casa de Bolsa Finamex, SAB de CV 'Finamex' för att lansera sin första UCITS ETF: Finamex Mexico International Sovereign Bond 5-10yr UCITS ETF (Ticker: MEXS), en börshandlad fond för mexikanska statsobligationer. Detta är den första ränte-ETF som lanseras på HANetf-plattformen.

HANetf, Europas första fullservice ”white label” UCITS ETF-emittent, samarbetar med den mexikanska mäklaren Casa de Bolsa Finamex, SAB de CV ’Finamex’ för att lansera sin första UCITS ETF: Finamex Mexico International Sovereign Bond 5-10yr UCITS ETF (Ticker: MEXS), en börshandlad fond för mexikanska statsobligationer. Detta är den första ränte-ETF som lanseras på HANetf-plattformen.

Finamex Mexico International Sovereign Bond 5-10yr UCITS ETF (Ticker: MEXS) kommer att noteras på London Stock Exchange den 31 mars 2022. ETFen kommer att noteras på Bolsa Mexicana de Valores (BMV) vid ett senare tillfälle.

ETFen är fokuserad på UMS mexikanska räntemarknaden och kommer att spåra S&P/BMV Sovereign International UMS 5-10 års mållöptid 30 % maximerad obligationsindex.

Fondens mål är att ha exponering mot UMS Mexican Fixed Income Market. Beståndsdelar måste vara mexikanska statspapper emitterade utanför Mexiko i amerikanska dollar med löptider mellan 5 och 10 år. Den spårar S&P/BMV Sovereign International UMS 5-10 years target maturity 30% capped bond index.

Mexiko är väl positionerat makroekonomiskt i förhållande till andra LatAm-länder, med en av de lägsta skuldkvoterna i förhållande till BNP och mer finanspolitiskt utrymme. Mexikos statsskuld är en av de mest likvida och aktivt handlade på marknaden. Med tanke på dess investeringsgradsstatus, dess öppna ekonomi och dess position som en av de största tillväxtmarknadsekonomierna, är mexikanska statsobligationer en tillgång som innehas av många kapitalförvaltare.

Denna ETF kommer att ge möjligheten att ha en kontinuerlig exponering mot mexikansk dollardenominerade skulder, samtidigt som den tar hänsyn till likviditetsfaktorer för dess komponenter. Detta kommer att vara första gången ett mexikanskt finansiellt tjänsteföretag listar sin egen UCITS ETF på BMV.

Eduardo Arturo Carrillo Madero, VD för Casa de Bolsa Finamex sa: ”Vi är mycket glada över att lansera vår första UCITS ETF-produkt i samarbete med HANetf. Vi har sett den lokala mexikanska efterfrågan växa för dessa produkter med konstant varaktighet under de senaste åren. Mexikanska statsobligationer är en av de mest likvida på tillväxtmarknader och kunder letar kontinuerligt efter exponering mot Mexiko i dollardenominerade obligationer. Vi är stolta över att sätta det mexikanska namnet tillsammans med Finamex och tror att produkter som dessa ytterligare kan hjälpa den mexikanska regeringen att uppnå ett större djup i deras framtida offshorefinansieringsbehov.”

Hector McNeil, Co-VD för HANetf sa; ”Vi är glada över att samarbeta med Finamex för att lansera Finamex Mexico International Sovereign Bond 5-10yr UCITS ETF (Ticker: MEXS) i Mexiko och Latinamerika. Efterfrågan på UCITS ETFer växer alltmer bland investerare på grund av stark reglering och struktur, i kombination med stark distribution av produkter genom mäklare som Finamex. Finamex blir det första mexikanska företaget att använda HANetf för att lansera en ETF och utvecklas främst för att säljas till mexikanska investerare. MEXS kommer också att vara den första obligations-ETF på HANetf-plattformen. Ränte-ETF:er är en produktgrupp som vi vill utöka med tiden för att anpassa oss till våra marknadsledande tematiska, krypto- och råvaru-ETFer och ETPer.”

Om Finamex

Finamex är en av de ledande leverantörerna av accesstjänster till den mexikanska aktiemarknaden. De erbjuder finansiella tjänster till enskilda, företag eller professionella investerare på de mexikanska penning-, kapital-, derivat- och valutamarknaderna, med olika direktåtkomstprodukter.

Om HANetf

HANetf är en oberoende leverantör av UCITS ETFer, som arbetar med kapitalförvaltare och entreprenöriella företag för att tillhandahålla differentierade, moderna och innovativa produkter till europeiska ETF-investerare. HANetf har gett ut över 30 tematiska, krypto- och realtillgångsutbytesprodukter över hela Europa under de senaste 3 åren för partners i USA, Kanada, Storbritannien, Europa, Mellanöstern och nu Mexiko. Detta inkluderar Europas första rymd-ETF, cannabis och flygbolags-ETF. HANetf tillhandahåller en komplett operativ, reglerande, distributions- och marknadsföringslösning för att lansera och hantera UCITS ETFer.

HANetf ger ut och distribuerar ett brett utbud av tematiska, krypto- och realtillgångshandelsprodukter över hela Europa.

Handla MEXS ETF

Finamex Mexico International Sovereign Bond 5-10yr UCITS ETF (Ticker: MEXS) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Normalt sett brukar HANetf lista sina börshandlade fonder på såväl tyska Xetra som Borsa Italiana ett par veckor efter noteringen på London Stock Exchange.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.