Följ oss

Nyheter

Europas största förvaltare av digitala tillgångar når 2,9 miljarder dollar i AUM

Publicerad

den

Europas största förvaltare av digitala tillgångar når 2,9 miljarder dollar i AUM

CoinShares helägda dotterbolag, XBT Provider, nådde rekordhöga handelsvolymer måndagen den 4 januari 2021. Mer än 162 miljoner euro (202 miljoner dollar) i XBT-certifikat som bytte händer på marknadens första handelsdag 2021. Därmed hade CoinShares den högsta omsättningen i någon europeisk börsnoterad krypto-ETP. XBT Provider är en svenskbaserad emittent av börshandlade produkter noterade på Nasdaq Stockholm AB. XBT Provider ägs till 100% av CoinShares Group. Genom XBT Provider är CoinShares Europas största förvaltare av digitala tillgångar.

Bitcoin-marknaderna har sett en kraftig ökning av aktiviteten som demonstrerades av att Bitcoin korsade $ 30 000 den 2 januari 2021. Under de senaste sju åren har CoinShares satt standarden för förtroende och öppenhet som investerare tillhandahållit. Detta sätter företaget i en unik position för att överbrygga klyftan mellan institutionella investerare och digitala tillgångar.

”Vi ser en oöverträffad volym av intresse för Bitcoin från institutionella investerare”, säger Frank Spiteri, CoinShares Chief Revenue Officer. Eftersom förmögenhetsförvaltare, privata banker och europeiska institutioner vill lägga till Bitcoin i sina portföljer är våra ETP: er det logiska valet. Med över sju års erfarenhet på marknaden är CoinShares en av världens ledande förvaltare av digitala tillgångar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.