Följ oss

Nyheter

Europas första Bitcoin Futures listas på Eurex i september

Publicerad

den

ETC Group Europas ledande specialistleverantör av innovativa, digitala värdepapper med säkerhet, meddelar att Eurex, Europas största derivatbörs, kommer att notera Bitcoin Futures

ETC Group Europas ledande specialistleverantör av innovativa, digitala värdepapper med säkerhet, meddelar att Eurex, Europas största derivatbörs, kommer att notera Bitcoin Futures den 13 september 2021 baserat på dess flaggskeppsprodukt BTCetc. Detta kommer att vara första gången terminsavtal är tillgängliga för investerare på en Crypto ETP i Europa.

Bitcoin ETN Futures är baserat på ETC Groups BTCetc ™ – ETC Group Physical Bitcoin (ticker: BTCE), som lanserades på Deutsche Börse XETRA i juni 2020. Sedan dess har det noterats på flera europeiska börser och är för närvarande världens mest omsatta. crypto ETP, med de smalaste spreads1. Det nya terminsavtalet kommer att handlas i euro och levereras fysiskt i BTCE, som 100 procent backas upp av bitcoin och lätt kan lösas in av alla investerare mot underliggande bitcoin.

Detta gör det möjligt för investerare att spåra prisutvecklingen på Bitcoin i en fullt reglerad börsmiljö och baserad på en transparent prisupptäckt av den underliggande BTCE. Strukturerat på ett liknande sätt som en fysisk Guld -ETC, med en likvärdig fysisk inlösenmekanism, handlas BTCEs primärt på Deutsche Börses ETN -handelssegment sedan 18 juni 2020. Bitcoin ETN-terminer clearas centralt som alla andra derivat som handlas på Eurex. Eurex standardprocesser för clearing, netting och riskhantering träder därmed i kraft, minskar motpartsrisk och minskar driftskostnader för marknadsaktörer.

ETC Group är specialiserat på att utveckla innovativa digitala värdepapper som BTCetc (BTCE) och ETHetc (ZETH) som för närvarande är noterade på Deutsche Börse, Euronext, SIX, AQUIS UK och Wiener Börse. ETC Group stöds av ett antal stora London-baserade finansinstitut. Bland aktieägarna ingår företag som XTX Ventures, riskkapitalarmen för det elektroniska marknadsförande företaget XTX Markets. ETC Groups värdepapper marknadsförs av HANetf.

Handla BTCE

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla ZETH

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.