Följ oss

Nyheter

HANetf samarbetar med Quikro och lanserar ETF för renare liv

Publicerad

den

HANetf har samarbetat med Quikro för andra gången för att lansera en ETF som vill dra nytta av den globala trenden mot ett renare liv. Cleaner Living ESG-S UCITS ETF (DTOX) kommer att noteras på Londonbörsen i början av september för en total kostnadskvot på 0,59%, vilket ger investerare tillgång till en rad företag inom fem konsumentsegment.

HANetf har samarbetat med Quikro för andra gången för att lansera en ETF som vill dra nytta av den globala trenden mot ett renare liv. Cleaner Living ESG-S UCITS ETF (DTOX) kommer att noteras på Londonbörsen i början av september för en total kostnadskvot på 0,59%, vilket ger investerare tillgång till en rad företag inom fem konsumentsegment.

DTOX riktar sig till investeringar inom renare mat och mat, renare hälsa och skönhet, renare byggnad och infrastruktur, renare transport och renare energi. Den nya börshandlade fonden följer Tematica Bita Cleaner Living Sustainability Screened index, utvecklat av Tematica Research, som tillhandahåller en korg med aktier som får minst 80% av deras intäkter från ”strukturförändringen som driver renare liv”.

Beyond Meat, Blink Charging Co, Nio, Peloton Interactive, Renewable Energy Group, Trex Company och Tesla är bland de företag som ingår.

HANetf, Quikro och Tematica Research samarbetade tidigare för att lansera Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) i oktober 2020.

Omar ElKhesen, VD för Quikro, sa: ”Vurmen mot renare liv försvinner inte. Det har blivit klart att denna känsla har lett till ett strukturellt skifte i vårt samhälle, i motsats till en kortsiktig modefluga, och företag svänger att fånga den förändrade konsumentutgiftsprofilen genom nya produkter.

”Konsumenterna blir mycket mer kunniga om de produkter de köper och gör medvetna val mot en renare, hållbar livsstil. Efterfrågan på renare produkter och lösningar, vare sig det gäller skönhetsprodukter eller maten vi äter, är uppenbar i nästan alla aspekter av vardag: när du är i snabbköpet, eller när du köper nya apparater eller fordon. ”

Hector McNeil, medgrundare och med-VD för HANetf, tillade: ”Vi är glada över att få arbeta med Quikro och Tematica-teamet igen efter den framgångsrika lanseringen av Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) 2020 och lägga till Cleaner Living ESG-S UCITS ETF till vårt utbud av tematiska och ESG ETFer””

”HANetf har ett av de mest omfattande utbuden av tematiska ETFer som finns i Europa, och DTOX är ett utmärkt komplement till det sortimentet. Det är viktigt att vi erbjuder investerare möjlighet att överväga unika ETF: er som kan erbjuda tillgång till långsiktiga, hållbara megatrender, och temat ”renare liv” är helt klart ett bra komplement till investerarens verktygssats och en annan marknad där Quikro och HANetf är först. ”

Handla DTOX

Cleaner Living ESG-S UCITS ETF (DTOX) har ännu inte börjat handlas. Denna börshandlade fond kommer att börja handlas på London Stock Exchange inom kort.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det. HANetf brukar låta sina börshandlade fonder tas upp till handel även på tyska Xetra. Detta brukar ske inom tio dagar. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *