Följ oss

Nyheter

ETFer nu större än indexfonder

Publicerad

den

Obligations-ETF:er och börshandlade råvaror för kryptovaluta har blivit mycket populära under det senaste året. ETFer nu större än indexfonder. Den kombinerade andelen

Obligations-ETF:er och börshandlade råvaror för kryptovaluta har blivit mycket populära under det senaste året. ETFer nu större än indexfonder. Den kombinerade andelen kontanter som investerats i ETF antas ha förmörkat pengarna i mer etablerade indexfonder som följer större index.

ETF-tillgångar under förvaltning (AUM) uppgick till 7,71 biljoner US-dollar i december 2020 vilket skall jämföras mot 7,76 biljoner US-dollar för indexfonder, men ETFer har nu passerat 8,3 biljoner US dollar, har Financial Times rapporterat med hjälp av uppgifter från Investment Company Institute (ICI) och ETFGI.

I USA, där ETF:er har lägre skatt än fonder, innehades 5,6 biljoner US-dollar i ETF i slutet av mars, jämfört med närmare 5 biljoner USD i indexfonder och ungefär 15 biljoner USD i aktiva fonder. Investeringsforskningsföretaget CFRA sa att ETF:er lockade så mycket pengar eftersom de erbjuder ett bredare utbud av alternativ än traditionella fonder, medan fonder som Cathie Woods ARK Innovation ETF har fångat investerarnas fantasi med deras goda resultat förra året.

Över 6700 olika ETFer

Det stora antalet ETF: er har under lång tid satt trackers i skuggan, med över 6700 ETF:er världen över i december, enligt ICI, mot knappt 3200 för indexfonder. Investerare som vill sänka avgifterna har också drivit övergången från aktiv till passiv, enligt strateger på Bernstein.

Accelererande inflöden till ETF på båda sidor av Atlanten 2021 ledde till att white label plattform HANetf nyligen rapporterade att dess AUM passerade 2,5 miljarder US-dollar i april från 1,1 miljarder USD i början av året, vilket ökades av populariteten för sin bitcoin ETC-produkt.

Under lockdown och med mer tid på sina händer har många investerare också ökat tiden de spenderar på aktier, med en studie från en hävstångs ETF-operatör GraniteShares som fann att 12% av de brittiska investerarna under Coronavirus-krisen försökte göra sig en karriär som daytraders.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.