Följ oss

Nyheter

ETF Securities lanserar fysiskt replikerad ETF för kinesiska A-aktier

Publicerad

den

ETF Securities lanserar fysiskt replikerad ETF för kinesiska A-aktier

ETF Securities lanserar fysiskt replikerad ETF för kinesiska A-aktier

•    Den första fysiskt replikerade ETFen i Europa under UCITS som följer MSCI China A Index
•    MSCI China A Index är ett väldiversifierat index med exponering mot lokalt noterade large och mid cap-aktier
•    Kinesiska A-aktier har för närvarande den lägsta värderingen sedan finanskrisen 2008

ETF Securities, en av världens ledande oberoende leverantörer av börshandlade produkter, har lanserat en fysiskt replikerad ETF för kinesiska A-aktier i samarbete med E Fund Management. ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETF är denominerad i RMB and har listats på London Stock Exchange, Deutsche Boerse och NYSE Euronext Amsterdam. Det är den första fysiskt replikerade ETFen i Europa som följer MSCI China A Index.

Tillgång till aktiemarknaderna i Shanghai och Shenzen

Indexet MSCI China A erbjuder investerare den mest heltäckande investeringsmöjligheten mot den lokal kinesiska aktiemarknaden genom tillgång till aktier som handlas på börserna i Shanghai och Shenzhen.

– Allt eftersom Kinas aktiemarknad blir mer och mer öppen är det många investerare som söker exponering mot regionen. MSCI China A Index gör det möjligt att investera i passiva produkter som är länkade till A-aktiemarknaden. Vi är glada att kunna arbeta tillsammans med ETF Securities i samband med deras lansering av denna nya ETF som följer MSCI China A Index. Den kommer att ge europeiska investerare möjlighet att få direkt tillgång till en av världens mest populära aktiemarknader, säger Deborah Yang, Managing Direktor och chef för MSCI Index Business i EMEA-regionen och Indien.

– ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETF följer MSCI China A Index som består av cirka 460 kinesiska aktier och ger en mycket väldiversifierad sektorexponering jämfört med andra kinesiska A-aktieindex som typiskt sett är mer koncentrerade i antalet sektorer och aktier. Vi är mycket glada över att arbeta på den här produkten tillsammans med E Fund som har en RQFII kvot på ca 27 miljarder RMB, den näst största i världen. Som en av Kinas största kapitalförvaltare har E Fund stor erfarenhet av branschen och de har dessutom lanserat ETFer för kinesiska A-aktier tidigare, säger Matt Johnson, Head of Distribution EMEA på ETF Securities.

– Kinesiska A-aktier blir alt mer populära bland globala investerare. E Fund är mycket glada över att, tillsammans med ETF Securities, lansera den här ETFen som vi tycker utgör ett stort och viktigt steg för de europeiska investerare som vill få tillgång till de möjligheter som denna marknad erbjuder , säger Ko Tseng, Managing Director på E Fund Management.

Trots periodvis stark och ofta feltolkad oro för en hård landning och en potentiell kreditkris i Kina har landet uppvisat en stark tillväxttakt under 2013. Kinesiska A-aktier handlas nu på den lägsta värderingen sedan finanskrisen 2008, räknat i PE-multiplar.

Enligt ETF Securities har kinesiska A-aktier mycket goda långsiktiga utsikter, givet att den ekonomiska tillväxten ser ut att stabiliseras på 7-8 procent. Det totala börsvärdet i Kina är fortfarande lågt jämfört med aktiemarknadens relativa storlek och betydelse för ekonomin och den kinesiska regeringen har deklarerat en positiv inställning till reformer och finansiell stabilisering.

ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETF är den första ETFen att lanseras på ETF Securities CANVAS-plattform sedan starten i september 2011. Ytterligare produkter kommer att lanseras på CANVAS under 2014.

Produktinformation

VärdepapperBörsBasvalutaISINBloombergTER
ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETFLSEUSDIE00BHBFDF83CASH LN0,88%
  GBPIE00BHBFDF83CASE LN0,88%
      
ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETFXETRAEURDE000A1XEFE1CASH GY0,88%
ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETFNYSE EuronextEURIE00BHBFDF83CASH NA0,88%

För mer information om China A Share ETFs eller ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETFvar vänlig klicka här.

Om ETF Securities

ETF Securities är en av världens ledande och oberoende leverantörer av börshandlade produkter (ETP) och en pionjär inom börshandlade råvaror. Vi är fokuserade på att utveckla likvida och transparenta investeringsprodukter som kan handlas på världens börser. Bolaget har en stark historia av produktinnovation och det är fortfarande en viktig grundbult i vår filosofi. EFT Securities listade världens första börshandlade guldprodukt 2003 och detta har följts av många andra marknadsledande investeringslösningar. Idag erbjuder ETF Securities vad vi anser vara världens mest omfattande sortiment av börshandlade råvaror och förvaltar cirka 19.2 miljarder dollar åt våra kunder världen över.*

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.