Följ oss

Nyheter

ETF-marknaden vecka 53 2015

Publicerad

den

Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETF-marknaden vecka 53 2015

ETF-marknaden vecka 53 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETF-marknaden vecka 53 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

Winter is coming som de säger i Game of Thrones, och därmed har marknaden valt att ta långa positioner i naturgas. Av fem av de bästa ETPerna, börshandlade produkterna, denna vecka var de två som var bland de bästa. I gengäld hamnade de börshandlade fonder som fokuserar på oljan bland förlorarna.

Under 2014 vande vi oss vid att se hur priset på naturgas föll i takt med lägre efterfrågan och ökade lager. Under de första veckorna under 2015 har vi emellertid sett en vändning när den stränga vintern fattade sitt grepp om större delen av nordöstra USA. Denna köldknäpp ökade efterfrågan på el i regionen något som sätter naturgasen i fokus.

2013 fick den nästan arktiska kylan naturgaspriserna att stiga med över femtio procent, och det är många investerare som förväntar sig en upprepning i år i med tanke på att temperaturen från Mississippi till den amerikanska östkusten ligger upp till fem grader under genomsnittet. I USA, till skillnad från i Sverige, är det vanligt att använda sig av naturgas för uppvärmning. Närmare hälften av alla amerikanska hushåll har naturgas som sin primära värmekälla. Kommer naturgasen att bli en vinnare de kommande månaderna?

Vinnare

United States Natural Gas (NYSEArca: UNG) +12,74 procent
iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) +4,35 procent
iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) +2,55 procent
Market Vectors Vietnam ETF (NYSEArca: VNM) +2,49 procent
iShares MSCI Australia (NYSEArca: EWA) +1,23 procent

Förlorare

Sprott Physical Silver Trust ET (NYSEArca: PSLV) -4,35 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) -4,30 procent
Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) -4,24 procent
Market Vectors Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX) – 3,85 procent
iShares MSCI Brazil Capped (NYSEArca: EWZ) -3,77 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.