Följ oss

Nyheter

EQL ETF likaviktade investeringar

Publicerad

den

EQL ETF likaviktade investeringar

ALPS Equal Sector Weight ETF (NYSEArca: EQL ETF) spårar ett likaviktat index för alla utvalda sektorn-ETF:er från SPDR. Den årliga förvaltningsavgiften ligger på 0,28 procent per år.

EQL Factset Analytics Insight

EQL använder en ”fond-i-fond” -metod för att investera. Denna ETF tar alla större sektorer som utgör S&P 500-indexet och väger sedan varje sektor lika. Resultatet är en portfölj av stora amerikanska aktier som underviktar de största sektorerna i indexet, som teknik och finans, och överviktar de mindre sektorerna, som basmaterial och verktyg. Förespråkare hävdar att fondens kontracykliska balanseringsschema kommer att hjälpa den att överträffa den vanliga S&P 500 över tiden. Indexet rekonstitueras och balanseras om kvartalsvis.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som replikerar så nära som möjligt, före avgifter och kostnader, resultatet för NYSE Equal Sector Weight Index (”underliggande index”). För att spåra det underliggande indexet kommer fonden att använda en ”fond av fonder” -strategi och försöka uppnå sitt investeringsmål genom att investera minst 90% av dess totala tillgångar i aktierna i ETF: erna i den underliggande sektorn. Det underliggande indexet är ett index över ETF: er som består av alla aktiva Select Sector SPDR®-ETF: er i en lika viktad portfölj. Det är icke-diversifierat.

Handla EQL ETF

ALPS Equal Sector Weight ETF (NYSEArca: EQL ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ALPS Equal Sector Weight ETF (NYSEArca: EQL ETF).

Största innehav

NamnKortnamn% Vikt
Health Care Select Sector SPDR® ETFXLV9.31%
Financial Select Sector SPDR® ETFXLF9.30%
Consumer Discret Sel Sect SPDR® ETFXLY9.27%
Real Estate Select Sector SPDR®XLRE9.23%
Technology Select Sector SPDR® ETFXLK9.20%
Energy Select Sector SPDR® ETFXLE9.13%
Utilities Select Sector SPDR® ETFXLU9.13%
Communication Services Sel Sect SPDR®ETFXLC9.12%
Materials Select Sector SPDR® ETFXLB8.95%
Industrial Select Sector SPDR® ETFXLI8.73%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *