Följ oss

Nyheter

Effekten av hävstångseffekt på företagets utveckling

Publicerad

den

Effekten av hävstångseffekt på företagets utveckling

En nyligen publicerad vitbok från teamet hos TrimTabs Asset Management uppmanar investerare att inte bara titta på hur mycket skuld ett företag bär men ännu viktigare ett företags hävstångseffekt. TrimTab pekar på vikten av Effekten av hävstångseffekt på företagets utveckling.

”Vår forskning visar att företag med starka balansräkningar historiskt sett överträffat de jämförbara bolagen som har saldrat med relativt stora skulder, särskilt under perioder av finansiell stress”, säger portföljschef Janet Johnston.

TrimTabs Asset Managements investeringsstrategi är att se på en kombination av fria kassaflöden och starka balansräkningar för att skapa en lista med högkvalitativa namn.

TrimTabs förvaltar en aktivt förvaltade börshandlade fond. TrimTabs All Cap US Free Cash Flow ETF (TTAC). TTAC var upp 40,36 procent (NAV) sedan starten till slutet av november. Under samma tidsram har sitt referensvärde, Russell 3000 Total Return Index, avkastat 32,44 procent under samma tidsperiod. Detta visar på effekten av hävstångseffekt på företagets utveckling.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *