Följ oss

Nyheter

DXS7 ETF för den som tror på vietnamesiska aktier

Publicerad

den

Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF 1C (DXS7 ETF) investerar i aktier med fokus på Vietnam. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF 1C (DXS7 ETF) investerar i aktier med fokus på Vietnam. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,85 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF 1C har tillgångar på 294 miljoner GBP under förvaltning. DXS7 ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Luxemburg.

Indexbeskrivning

FTSE Vietnam Index som är utformat för att återspegla resultatet för aktierna i de företag i Vietnam som har tillräckligt med aktier tillgängliga för utländskt ägande noterade på Ho Chi Minh City Stock Exchange. Förutom kravet på utländskt ägande väljs bolagen ut utifrån att de har det största sammanlagda värdet av aktier jämfört med andra bolag på börsen.

Indexet är beräknat på totalavkastningsnetto vilket innebär att alla utdelningar och utdelningar från bolagen återinvesteras i aktierna efter skatt. Indexets sammansättning ses över minst varje månad. Vid granskning begränsas indexbeståndsdelarna om deras vikt inom indexet är större än 15 %.

Handla DXS7 ETF

Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF 1C (DXS7 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURXFVT
Hong Kong Stock ExchangeHKD3087
London Stock ExchangeGBXXFVT
London Stock ExchangeUSDXVTD
Singapore Stock ExchangeUSDDFVT
SIX Swiss ExchangeCHFXFVT
Stuttgart Stock ExchangeEURDXS7
XETRAEURDXS7

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.