Följ oss

Nyheter

Dow Jones på minus för året

Publicerad

den

Dow Jones på minus för året

Dow Jones på minus för året Under torsdagen såg vi hur Dow Jones Industrial backade med 334 punkter, vilket gjorde torsdagen till den värsta börsdagen 2014, ännu så länge i alla fall.

Under fredagen fortsatte de amerikanska aktierna ned ytterligare, ett fall på 115 punkter fick Dow Jones att sluta på 16 544, vilket gör att indexet den 10 oktober stängde lägre än vad det stängde vid årsskiftet.

Den 31 december (de amerikanska börserna har öppet på nyårsafton), stängde Dow Jones Industrial 16 576. Det gör att vi ser Dow Jones Industrial på minus för året.

Vissa marknadsbedömmare anser att detta fall endast är ett hack i börskurvan och att tjurmarknaden kommer att fortsätta uppåt, andra tror att det är början på slutet av den långa kursuppgång vi sett på aktiemarknaden och förbereder sig nu på det värsta.

Dow Jones på minus

En sak är emellertid säker, volatiliteten är tillbaka i aktiemarknaden igen, och det kommer bland annat att göra det dyrare för den som vill skydda sig genom att köpa säljoptioner.

Källa Stockletter

Dow Jones Industrial Average

Dow Jones Industrial Average (DJIA), även kallat Dow Jones index, är ett amerikanskt aktieindex framtaget av grundaren till Wall Street Journal, Charles Henry Dow. Första gången Dow Jones Industrial Average publicerades var den 26 maj 1896, och Dow Jones är det äldsta amerikanska aktieindex som fortfarande publiceras.

Dow Jones index omfattar trettio företag, som alla har lika vikt i detta index, oavsett de underliggande aktiernas börsvärde.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.