Följ oss

Nyheter

DIGI ETF satsar på digital infrastruktur

Publicerad

den

HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI ETF) investerar i aktier i företag som arbetar med digital infrastruktur i hela världen. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI ETF) investerar i aktier i företag som arbetar med digital infrastruktur i hela världen. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,69% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF är en liten ETF med 35 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. DIGI ETF är yngre än 1 år och har sitt hemvist i Irland.

Fondöversikt

HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF för digital infrastruktur och anslutning försöker fånga företag som möjliggör dagens digitala applikationer och de som kommer att omdefiniera hur människor arbetar, lever och spelar i morgon. Det ger exponering för den explosiva tillväxten av den digitala infrastrukturens cykel med expanderande data, applikationer och bandbredd som driver exponentiell nätverkstillväxt och utveckling av ny teknik.

DIGI följer ett index som består av över 80 börsnoterade globala aktier som stöder följande sex nyckelfunktioner: datacenter; datanätverk; digital anslutning; digital överföring; digital bearbetning; och digitala lösningar och IP.

Varför investera i DIGI Digital Infrastructure ETF?

Exponering för digitala megatrender: DIGI digital infrastruktur ETF ger investerare exponering mot företag i framkant av den digitala infrastrukturrevolutionen. Utbyggnaden av 5G och därefter kommer att dramatiskt påskynda trenderna inom digitalisering och virtuell kommunikation och med det uppstår ett växande och omättligt behov av digital infrastruktur och anslutning för att stödja dessa digitala aktiviteter och den enorma mängd data som flyter bakom dem.

En spiral av digital anslutning och användning driver exponentiell tillväxt: Ny teknik driver inkrementellt dataskapande och vi ser detta i byggandet av smarta hem, smarta städer, (halv) autonoma fordon och sakernas internet. DIGI digital infrastruktur ETF försöker identifiera de företag som kommer att dra nytta av den explosiva tillväxten i datatrafik i alla digitala segment när nästa generations kopplingsteknik rullar ut, vilket resulterar i en allt större efterfrågan på bättre digital infrastruktur och anslutningslösningar.

Ett diversifierat investeringsförslag: DIGI erbjuder investerare tillgång till en korg med företag som spänner över datacenter, nätverksutrustning och tillhörande hårdvara, motsvarande viktiga tjänster och IP -fokuserade företag. DIGI digital infrastruktur ETF är bredare än andra enskilda digitala segment som en 5G ETF eller telemedicin ETF.

Handla DIGI ETF

HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURDIGI
London Stock ExchangeGBXPIGI
London Stock ExchangeUSDDIGI
SIX Swiss ExchangeCHFDIGI
XETRAEURDIGI

Största innehav

VärdepapperVikt %
Advanced Micro Devices5.11%
Shopify Inc4.71%
Square Inc – Usd0.0000014.41%
Nvidia Corp4.28%
Qualcomm Inc4.08%
Fujitsu Ltd Npv3.79%
Intel Corp3.63%
Mediatek Inc Twd103.55%
Paypal Holdings Inc.3.53%
Nokia Corp-Spon Adr Adr2.46%

Innehav kan komma att förändras

Geografisk exponering

LandVikt %
USA75.21%
Kanada7.58%
Taiwan5.99%
Övriga4.72%
Japan3.79%
Israel2.70%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.