Följ oss

Nyheter

EGPT ETF för den som vill investera i Egypten

Publicerad

den

VanEck Vectors Egypt Index ETF (EGPT ETF) följer ett marknadsvärdevägt index över företag som får minst 50% av intäkterna från Egypten.

VanEck Vectors Egypt Index ETF (EGPT ETF) följer ett marknadsvärdevägt index över företag som får minst 50% av intäkterna från Egypten. VanEck Vectors Egypt Index ETF (EGPT), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad på 0,96 procent.

EGPT Factset Analytics Insight

EGPT erbjuder rimlig exponering för detta svåråtkomliga utrymme. Det är en passivt förvaltad fond som täcker 90% av det investerbara universum som består av de största och mest likvida företagen som är registrerade i Egypten eller har minst 50% av sina intäkter eller relaterade tillgångar i Egypten. Indexet innehåller ungefär 25 namn, individuellt begränsade till 8% viktning i indexet.

Den politiska oron stängde Kairo -börsen våren 2011 och tvingade VanEck att stoppa skapelser kort. Investerare bör noga följa det flyktiga tillståndet i Egypten. De flesta snedvridningarna i exponeringen beror på krav på diversifiering av lagar från 1940, vilket förklarar varför fondens sektorsfördelning skiljer sig väsentligt från vårt obegränsade riktmärke. Diversifieringsreglerna driver också fonden mot mindre företag i förhållande till vårt riktmärke. Förutom planerade kvartalsvisa återbalanser kan indexleverantören genomföra ytterligare ad hoc -återbalanser till Egyptens index.

Fondöversikt

Investeringen strävar efter att så nära som möjligt replikera priset och avkastningen på MVIS® Egypt Index före avgifter och kostnader. Fonden investerar normalt minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper som utgör fondens jämförelseindex. Indexet innehåller värdepapper från egyptiska företag. Ett företag anses i allmänhet vara ett egyptiskt företag om det är registrerat i Egypten eller är registrerat utanför Egypten men har minst 50% av sina intäkter/relaterade tillgångar i Egypten. Sådana företag kan omfatta små och medelstora kapitalbolag. Det är icke-diversifierat.

Handla EGPT ETF

VanEck Vectors Egypt Index ETF (EGPT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EGPT ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med VanEck Vectors Egypt Index ETF (EGPT ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

NamnKortnamn% Vikt
COMMERCIAL INTERNATIONAL BANK EGYPT SAECBKD LI8.75
EASTERN CO SAEEAST EY7.58
EGYPT KUWAIT HOLDING CO SAEEKHO EY6.54
FAWRY FOR BANKING & PAYMENT TECHNOLOGYFWRY EY6.18
TALAAT MOUSTAFA GROUPTMGH EY6.13
TELECOM EGYPT COETEL EY5.18
CLEOPATRA HOSPITALCLHO EY5.11
ELSEWEDY ELECTRIC COSWDY EY4.79
CENTAMIN PLCCEY LN4.08
CAIRO INVESTMENT & REAL ESTATE DEVELOPMCIRA EY4.08

De tio största innehaven svarar för 58,41 procent av kapitalet i denna börshandlade fond

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.