Följ oss

Nyheter

Denna fond avslöjar vart proffsen placerar sina pengar

Publicerad

den

Denna fond avslöjar vart proffsen placerar sina pengar Vi har skrivit om denna börshandlade fond tidigare, denna fond avslöjar vart proffsen

Denna fond avslöjar vart proffsen placerar sina pengar Vi har skrivit om denna börshandlade fond tidigare, denna fond avslöjar vart proffsen placerar sina pengar. Nu kan också vanliga sparare investera som börsens miljardärer eftersom Direxion lanserat sin iBillionaire Index ETF (NYSEArca: IBLN), en ETF som investerar i de aktier som är mest populära bland de institutionella investerarna. Sällanköpsvaror och hälsovård är de två största sektorerna i Direxion iBillionaire Index ETF (NYSEArca: IBLN) med kapitalvikter på 30,8 procent och 24,7 procent.

Vem drömmer inte om att bli en ikonisk investerare som Warren Buffett, Carl Icahn, Daniel Loeb, David Tepper eller David Einhorn? Direxion har i samarbete med iBillionaire lanserat en ETF som syftar till att replikera de investeringsidéer som ett stort antal miljardärer använder sig av.

Så här kan Du investera som en miljardär

Denna hedgefondsliknande ETF investerar utifrån de kvartalsrapporter som de stora hedgefonderna publicerar när de var tredje månad lämnar in sina SEC Form 13F, den Institutional Investment Managers Form som institutioner med mer än 100 MUSD i kvalificerade tillgångar under förvaltning måste rapportera till den amerikanska finansinspektionen varje kvartal. Rapporteringen innehåller information om förvaltarna senaste investeringar och innehav. Dessa rapporter ger allmänheten en inblick i hur de tunga investerarna agerar på den ständigt föränderliga kapitalmarknaden.

I och med den senaste rebalanseringen har IBNL adderat en högre andel exponering mot Sällanköpsvaror och hälsovård. Bland de nya innehaven märks till exempel Abbvie (NYSE: ABBV), Baxter International (NYSE: BAX), Starwood Hotels (NYSE: HOT), Netflix (NasdaqGS: NFLX), Perrigo (NYSE: PRGO) och Yum! Brands (NYSE: YUM).

Billigt kapital driver innovationsdrivna sektorer

Enligt en analys från Direxion har tillgången till billigt kapital hjälpt innovationsdrivna sektorer, såsom bioteknik och teknik samt underblåst en ökad fusions- och förvärvsaktivitet. Healthcare M & A-aktivitet stod också för nästan en fjärdedel av USA s förvärv i år, något som har stärkt sektorn.

Direxion anser dessutom att det är klarlagt att miljardärerna satsar på konsumenternas starkare köpkraft både nationellt och internationellt. Till exempel, har Dan Loeb en position värd en miljard dollar i YUM och pekade på möjligheterna för YUM i Kina där Direxion ser en växande medelklass.

IBLN är emellertid inte ensam om att investera på detta sätt. ETF-investerarna kan hitta likande teman i andra ETFer som replikerar hedgefondernas placeringar. Det finns till exempel AlphaClone Alternative Alpha ETF (NYSEArca: ALFA) som har allokerat 18,3 procent av sitt kapital till sällanköpsvaror och 23,7 procent av sitt kapital till hälso- och sjukvårdssektorerna. ALFA har nyligen viktat om sin portfölj och tagit hem vinster från vårdsektorn för att säkra sin överavkastning. Även finans och teknik är sektorer som har en övervikt i dessa börshandlade fonder. IBNL har till exempel en kapitalvikt om 20,4 procent mot tekniksektorn. ALFA har 18,2 procent i tekniksektorn och 8,0 i finanssektorn.

Global X Guru Index ETF (NYSEArca: GURU), som investerar efter en utvald grupp 13 F anmälningar har allokerat 22,1 procent mot sällanköpsvaror, 14,0 mot finanssektorn och 15,6 procent mot tekniksektorn. I gengäld har GURU en mindre exponering mot hälso- och sjukvårdssektorn än sina kollegor, endast 11,1 procent.

Förvaltarna på Validea Market Legends ETF (NasdaqGM: VALX), en aktivt förvaltad börshandlad fond, väljer och betygsätter aktier med hjälp av egenhändigt framtagna modeller som bygger på metoder som har utvecklats av kända investerare som Warren Buffett och Peter Lynch. VALX har allokerat 22,0 procent av kapitalet till tekniksektorn, 19,0 mot sällanköpsvaror, 18,0 mot finanssektorn och 11,2 procent mot hälso- och sjukvårdssektorn.

Potentiella investerare bör vara medvetna om att dessa ETFer väljer innehav som grundar sig på tidigare kvartals 13F uppgifter, så det finns en chans att miljardärer och hedgefonds investerare kan ha ändrats sin syn betydligt under loppet av det nya kvartalet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.