Följ oss

Nyheter

Den nordiska ETF-marknaden april 2021

Publicerad

den

Av den totala omsättningen på den nordiska ETF-marknaden april 2021 var XACT:s marknadsandel cirka 98%. Av den totala börsomsättningen i Sverige

Under april uppgick ETF-handeln till cirka 10,5 mdkr (11,6 mdkr i mars) varav cirka 9,9 mdkr omsattes i den svenska marknaden. Av den totala omsättningen på den nordiska ETF-marknaden april 2021 var XACT:s marknadsandel cirka 98%. Av den totala börsomsättningen i Sverige i april svarade ETF-handeln för cirka 1,99%.

I vanlig ordning är det XACT, och även Xact OMXS30 som dominerar handeln på den svenska marknaden. XACT har inte mindre än 98 procents marknadsandel på den nordiska ETF-marknaden april 2021. Detta är emellertid endast de ETFer som handlas på de nordiska börserna.

XACT Bear 2 (ETF) och XACT Bull 2 (ETF) som båda två är hävstångsprodukter, följer därefter vilket visar på att det finns en riskaptit att mätta på marknaden.

XACT Högutdelande (UCITS ETF) kommer in som den fjärde mest omsatta ETFen med en marknadsandel på 6,28 procent. Först på plats tolv återfinns XACT Sverige (UCITS ETF) med en marknadsandel på 1,04 procent. Dessa två är de enda av Xacts ETF:er som lämnar utdelning. XACT Högutdelande (UCITS ETF) lämnar emellertid denna fyra gånger per år sedan i år, medan XACT Sverige (UCITS ETF) endast har en utdelning per år, vilket gör att den senare kanske hamnat i skuggan. Många investerare köper XACT Högutdelande för att få tillgång till ett jämt kassaflöde.

Den nordiska ETF-marknaden april 2021

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *