Följ oss

Nyheter

Den indiska börsen stiger efter uppgradering

Publicerad

den

Den indiska börsen stiger efter uppgradering

Den indiska börsen stiger efter uppgradering från S&P, vilket gör att även den börshandlade fonder (ETFer) som fokuserar på indiska aktier stiger. Orsaken till uppgången är att ratinginstitutet S&P höjde Indiens kreditutsikter, något som gör att marknadens aktörer ser att risken för att Indien kommer att nedgraderas har minskat väsentligt. Indien behöll sin BBB- rating, lägst investment grade rating, och S & P uppgav att det kan uppgradera betyget om Indien gör de ekonomiska framsteg och visar tillväxt och förbättrade skatteintäkter eller inflationsmått.

Den stabila utsikterna för de kommande 24 månaderna återspeglar ratinginstitutets uppfattning att den nya regeringen har både vilja och förmåga att genomföra reformer som är nödvändiga för att återställa en del av Indiens förlorade tillväxtpotential, konsolidera sina offentliga finanser, och tillåta Reserve Bank of India att genomföra effektiv penningpolitik. S&P visar därmed att ratinginstitutet tror på den nya administrationen under premiärminister Narendra Modi som valdes på sina planer på ökade ekonomiska reformer.

Den nya regeringen har lovat att minska budgetunderskottet till 4,1 procent av bruttonationalprodukten för skatteåret som börjar i mars 2015 från 4,5 procent jämfört med föregående år. Uppgraderingen från S&P hjälper dessutom utsikterna för den indiska obligationsmarknaden. Globala investerare köpte indiska obligationer för 8 miljarder när Federal Reserve inledde avsmalnandet av sina obligationsinköpsprogram. De indiska myndigheterna är medvetna om att de måste få ordning på sin ekonomi innan de snabba och lätta pengarna som finns i marknaden tar slut, de vet också att en nedgradering kan komma att leda till att de indiska värdepappren, främst obligationerna, inte längre kommer att vara ett alternativ för många fonder och institutioner.

Kämpar med inflationen

För närvarande kämpar Indien för att hålla inflationen i schack. Ekonomer förutspår att Reserve Bank of India kommer att behålla sina höga räntor för att begränsa konsumentinflationen till åtta procent.

Centralbanken förväntar sig också den indiska ekonomin skall expandera med 5,5 procent innevarande år, jämfört med den tidigare kommunicerade siffran med en tillväxt på 4,7 %, vilket var nära den lägsta på tio år.

Bse Sensex Index (SENSEX)

SENSEX

Källa Stockletter.se

Utöver WisdomTree, iShares och PowerShares så har även Deutsche Bank en ETF med exponering mot Indien, en av deras db-x tracker som listas på Nasdaq OMX Nordic, CNX Nifty UCITS ETF (INDIEN),

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.