Följ oss

Nyheter

De amerikanska aktiemarknaderna stängda på onsdag

Publicerad

den

De amerikanska aktiemarknaderna stängda på onsdag

De amerikanska aktiemarknaderna stängda på onsdag onsdagen för att hedra George H.W. Bush, som gick bort sent på fredagen vid 94 års ålder.

Vita huset sade under lördagen att presidenten Donald Trump skulle förklara den 5 december en nationell sorgedag för landets 41: e president. ”Han och First Lady kommer att delta i begravningen vid National Cathedral i Washington, D.C.”, säger uttalandet.

New York Stock Exchange sa att det kommer att avbryta normal handel på onsdag. ”NYSE kommer att observera en minut av tystnad för att hedra president Bush på måndagen. Enligt vår tradition stänger vi marknaderna på onsdagen, säger New York Stock Exchanges talesman Kristen Klaus.

Nasdaq kommer också att stänga för dagen.

Börsen kommer att observera en minuts tystnad på måndagen ”och planerar att stänga den 5 december, den nationella sorgedagen som utlysts av president Trump,” säger Nasdaqs-talesman Will Briganti.

NYSE har traditionellt stängt för hela eller en del av sin session för begravningen av en amerikansk president. Vi såg hur de amerikanska aktiemarknaderna stängda  2004 efter Ronald Reagans död och 1994 när den stängdes för hela dagen för Richard Nixons begravning.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.