Följ oss

Nyheter

CFD-handel med Palladium

Publicerad

den

En av de sällsynta metallerna på jorden, Palladium är den mest värdefulla av de fyra ädla metallerna. Det är denna brist som pressar upp priset på palladium med cirka 85 % som används i bilavgassystem, där det underlättar processen att omvandla giftiga föroreningar till koldioxid och vattenånga, som är mindre skadliga. CFD-handel i Palladium har sett en dramatisk ökning av handelsvolymen sedan 2000-talet. Det är ett ganska nytt sätt att handla med denna ädelmetall men ett utmärkt sätt att diversifiera din portfölj.

En av de sällsynta metallerna på jorden, Palladium är den mest värdefulla av de fyra ädla metallerna. Det är denna brist som pressar upp priset på palladium med cirka 85 % som används i bilavgassystem, där det underlättar processen att omvandla giftiga föroreningar till koldioxid och vattenånga, som är mindre skadliga. CFD-handel i Palladium har sett en dramatisk ökning av handelsvolymen sedan 2000-talet. Det är ett ganska nytt sätt att handla med denna ädelmetall men ett utmärkt sätt att diversifiera din portfölj.

• Upp till 200:1 hävstång på Palladium CFD

• 30 gånger sällsyntare än guld

Palladiummarknaden

Palladiummarknaden är öppen från 23:00 till 21:59 GMT måndag till fredag och handlas på New York Mercantile Exchange (NYMEX). Det mesta av det palladium som bryts, cirka 60 %, går till bilindustrin.

Andra konsumenter av palladium är smycken, elektronik och tandvård. Priset på palladium bestäms mot USD, även om det mesta av det utvunna palladiumet inte kommer från USA. Palladium räknas i Troy Ounce, och den minimala mängd som behövs för att påbörja en handel är ett ounce.

Vad påverkar priset på palladium

Som en av de mest sällsynta ädelmetaller som finns på planeten, hade dess pris sett fluktuationer som kanske inte är vanliga för de flesta instrument. Från ett pris på 150 USD 2003 steg palladium till 552 USD 2008 – ett spann på cirka 5 år. År 2020 är det nu värt $2349, vilket representerar över 1000% vinst sedan 1998. Så vad kan orsaka sådana vilda förändringar i palladiumpriset?

Det finns tre viktiga faktorer som kan öka palladiumpriserna under de kommande åren:

• Kinesisk efterfrågan
• Investeringsefterfrågan
• Energikostnader
• Försörjningskontroll

• Kina är en ledande konsument av palladium och kan tillsammans med sin befolkningstillväxt även se en ökning av sin konsumtion under kommande år. Om du tror att den kinesiska ekonomin kommer att klättra på längre sikt så är investeringar i palladium ett sätt att få exponering mot den kinesiska ekonomin.

• Eftersom fler ETF:er (Exchange Traded Funds) innehåller ädelmetaller, kan detta få efterfrågan på palladium att växa när silver- och guldmarknaderna blir trånga.

• Eftersom gruvdrift blir ett större tapp på energireserver och ännu dyrare, verkar det gå ur modet och göra plats för grön energi. Detta kan påverka hastigheten med vilken palladium bryts och leda till brist.

• Eftersom Ryssland tillhandahåller nästan 42 % av den globala användningen av palladium, och ytterligare 38 % tillhandahålls av Sydafrika, får de kontroll över marknaden och kan påverka priset. En annan del är att Ryssland vägrar att avslöja hur mycket palladium de har lagrat och hur mycket som bryts, därför är det okänt hur mycket de kommer att leverera under kommande år. Låga uppskattningar kan leda till att priset stiger.

• Det allmänna politiska och ekonomiska tillståndet kan alltid påverka de olika marknaderna, men det faktum att endast två länder är huvudleverantörer medför ännu fler risker. En förändring som kommer att påverka en av dem, särskilt Ryssland, kan orsaka en omvälvning på palladiummarknaden. Det är viktigt att komma ihåg att metaller ofta är kopplade till varandra, så en dramatisk förändring av palladiumpriset kan också leda till att priserna på andra metaller ändras.

• Som tidigare nämnts går cirka 85 % av palladiumanvändningen till bilindustrin. I takt med att fler köper och använder bilar kommer priset på palladium att stiga i takt med att efterfrågan ökar. Det är naturligtvis också sant för andra industrier som konsumerar palladium, men eftersom bilindustrin är den främsta, har det störst effekt på priset. Efterfrågan på palladium förväntas också fortsätta att öka på grund av skärpta regler för bilutsläpp i Asien, världens största konsument.

Handel med Palladium med CFDer

Som en unik och sällsynt metall rymmer palladium några glittrande möjligheter. Dess volatilitet är inte hög, men handlare föredrar palladiumhandel. Att veta att CFD-handlare erbjuder sina kunder handel med detta ganska sällsynta instrument samtidigt som de njuter av alla kvalitetstjänster som tillhandahålls.

Vanliga frågor och svar på Palladium Trading

• Varför ska jag handla palladium?

Handlare som gillar guld och silver eftersom de är både sällsynta och värdefulla kommer verkligen att uppskatta palladium eftersom det är en av de sällsynta metallerna på jorden. Palladium är över 30 gånger sällsyntare än guld, och förutom sin roll som en ädelmetall fungerar det också som en industriell metall, där cirka 60 % av allt palladium används i bilindustrin. Den kopplingen gör det faktiskt lättare att handla palladium eftersom priset ofta följer trender inom bilindustrin, stiger när bilförsäljningen är het och faller när biltillverkarna kämpar.

• Är palladium den bästa ädelmetallen att handla med?

Priset på palladium steg kraftigt från 2016 till 2019, och många handlare drog fördel av den trenden där palladium tredubblades i pris. En korrigering framtvingades av uppgången av coronavirus-pandemin, men palladium kan vara den första metallen att återhämta sig eftersom tillgången på den grå metallen har släpat efter efterfrågan i nästan ett decennium. Det kan ge handlare ytterligare en utmärkt möjlighet i denna mest sällsynta ädelmetall.

• Vilken är den bästa palladiumhandelsstrategin?

I grunden ser palladium ut att ha en utmärkt position, med fordonsefterfrågan som fortsätter att växa, tillgången på metallen begränsad och investeringsintresset på marknaden växer. Det kan göra en trendföljande strategi väldigt användbar. Att köpa på utbrott av dips kommer att tillåta handlare att fånga det mesta av uppåtpotentialen i palladium. Ökande efterfrågan från Kina och Indien kommer att hjälpa priserna, men eftersom tillgången på palladium också är begränsad står metallen inför en stark uppåtgående trend som kan pågå i många år framöver.

Handla Palladium hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla Palladium hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationerTill AvaTrade .

Handla Palladium hos IG

Även IG erbjuder emellertid Trading med Palladium. Till IGs hemsida.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.