Följ oss

Nyheter

BZQ ETF för den som spekulerar i fallande kurser i Brasilien

Publicerad

den

ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped (BZQ ETF) ger 2x invers exponering med hävstång mot ett marknadsvärdevägt index för medelstora och stora bolag verksamma i Brasilien. ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped (BZQ ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped (BZQ ETF) ger 2x invers exponering med hävstång mot ett marknadsvärdevägt index för medelstora och stora bolag verksamma i Brasilien. ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped (BZQ ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

BZQ Factset Analytics Insight

BZQ är ett -2x spel på MSCI Brazil 25/50 Index – ett börsvärdevägt index för brasilianska large- och midcap-aktier, som täcker den stora majoriteten av börsvärdet i Brasilien. Det gör det till en satsning mot i synnerhet finanssektorn, som står för en stor del av den brasilianska aktiemarknaden. Fonden balanserar om sin hävstångseffekt på daglig basis och påverkas direkt av frågor om banberoende och sammansättning. Som ett resultat är dess långsiktiga avkastning svår att förutsäga jämfört med dess underliggande index. Även om dess innehavskostnader är rimliga för en produkt med hävstång, är den verkliga oro för ett intradagsverktyg som detta handelskostnader. BZQ är bra men inte bra för handlare, trots utrymmets popularitet: den dagliga volymen är djup, men spridningarna tenderar fortfarande att vara betydande.

Investeringsmål

ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped söker dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som motsvarar två gånger det omvända (-2x) av den dagliga utvecklingen för MSCI Brazil 25/50 Index®.

Viktiga överväganden

Denna korta ProShares ETF strävar efter en avkastning som är -2x avkastningen av dess underliggande jämförelseindex (mål) för en enskild dag, mätt från en NAV-beräkning till nästa.

På grund av sammansättningen av dagliga avkastningar kan innehavsperioder som är längre än en dag resultera i avkastning som skiljer sig väsentligt från målavkastningen, och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig i mängd och möjligen riktning från målavkastningen. för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller omvända multiplar och i fonder med volatila riktmärken.

Investerare bör övervaka sina innehav så ofta som dagligen. Investerare bör konsultera prospektet för ytterligare information om beräkningen av avkastningen och riskerna med att investera i denna produkt.

Fondsammanfattning

Fonden investerar i finansiella instrument som ProShare Advisors anser i kombination bör ge daglig avkastning i överensstämmelse med fondens investeringsmål. Indexet är utformat för att mäta prestandan för de stora och medelstora företagssegmenten på den brasilianska marknaden. Det täcker cirka 85 % av det friflyttade marknadsvärdet i Brasilien. Fonden är icke-diversifierad.

Handla BZQ ETF

ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped (BZQ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i BZQ ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped (BZQ ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped (BZQ ETF). Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.