Följ oss

Nyheter

Börshandlad fond för cybersäkerhet kan komma i fokus efter dataintrång

Publicerad

den

Börshandlad fond för cybersäkerhet kan komma i fokus efter dataintrång

Börshandlad fond för cybersäkerhet kan komma i fokus efter dataintrång PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK), har på senare tid fått en välförtjänt uppmärksamhet. I fredags meddelade FBI, Federal Bureau of Investigation, att den statliga byrån undersöker ett massivt dataintrång som påverkat tusentals federalt anställda i USA. The Office of Personnel Management, kontoret för personalledning, som lagrar uppgifter om statsanställda var offer för detta dataintrång. Nyheten om att The Office of Personnel Managements datorer hade hackats rapporterades efter det att börserna stängde i USA i torsdags. Amerikanska tjänstemän lät meddela att de misstänkte att det var hackare baserade i USA som låg bakom attacken men FBI fortsätter att undersöka händelsen. En tjänsteman beskrev det som en av de största stölder av offentliga uppgifter som någonsin skett.

Replikerar utvecklingen av företag som är verksamma inom cybersäkerhet

HACK, den enda börshandlade fonden vi känner till som replikerar utvecklingen av företag som är verksamma inom cybersäkerhet påverkades inte direkt, men aktiekurserna på flera av de företag som denna ETF äger steg som en direkt följd av detta. , FireEye (NasdaqGS: FEYE) och Palo Alto Networks (NasdaqGS: PANW), HACKs näst största och femte största innehav, steg med 1,7 respektive 0,74 procent. Tillsammans står dessa innehav för 10,5 procent av det samlade kapitalet i HACK.

HACKs ägare har på kort tid (HACK lanserades i november 2014) lärt sig att dåliga nyheter när det gäller IT-säkerhet är goda nyheter för kursutvecklingen i HACK. Det har vid flera tillfällen visat sig sedan HACK lanserades på marknaden. Under onsdagen kom data från Storbritannien som visade att kostnaderna för online data säkerhet har mer än fördubblat det senaste året.

HACK har tidigare gett sina ägare en kursuppgång efter det att president Obamas intervju om cybersäkerhet hackades och efter att hackare kunnat ta del av uppgifter om sjukförsäkringar hos miljontals kunder hos försäkringsbolaget Anthem.

HACK tangerade i veckan en all-time-high nivå, och det är sannolikt att denna börshandlade fond kommer att fortsätta att leverera en god avkastning till sina ägare i takt med att allt fler företag ser över sin IT-säkerhet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.