Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 23 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 23 2015

Vinnare och förlorare ETFer vecka 23 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 23 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer.

EWA, eller iShares MSCI Australia ETF, som den börshandlade fonden heter, backade kraftigt i veckan efter det att det publicerats ekonomiska data ”down under”. Statistiken visar att den australiensiska ekonomin expanderat 2,3 procent under Q1 2015 jämfört med samma period förra året. BNP-siffran slog därmed prognosen och stärkte den australiensiska dollarn mot den amerikanska dollarn.

De underliggande datan var emellertid mindre övertygande och visade att den kvartalsvisa förstärkningen beror på en stor ökning av lagren (+0,3 procent) och en exportökning (+0,5 procent).

Konsumtionsutgifter, den största bidragsgivaren till den australiensiska ekonomiska tillväxten, adderade 0,4% till kvartalstillväxten. Utsikterna för företagsinvesteringar är fortsatt svag både inom gruvsektorn och andra delar av Australiens ekonomi.

Höjde referensräntan Selic

Som väntat höjde Copom i veckan referensräntan Selic med 50 punkter till 13,75%, den högsta sedan januari 2009. Den brasilianska centralbanken signalerade också att fler räntehöjningar kan vara i antågande som den försöker att dra tillbaka inflationen till 4,5 procent, i mitten av Copoms målintervallet för nästa år.

Under de senaste sex månaderna har räntorna höjts med 275 punkter trots påtryckningar från ett antal sidor som tillväxten och regeringens ökade skuldsättning är större bekymmer. Den brasilianska ekonomin väntas minska med 1,3 procent i år. EWZ har sedan årsskiftet backat med 10,5 procent och veckans uppgång skall därför inte ses som en indikation på en kommande uppgång.

Vinnare

iShares Micro-Cap ETF (NYSEArca: IWC) +2,39 procent
Market Vectors Brazil Small-Cap ETF (NYSEArca: BRF) +2,18 procent
Powershares DB Agriculture Fund (NYSEArca: DBA) +1,97 procent
iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ) +1,39 procent
iShares S&P Small-Cap 600 Value ETF (NYSEArca: IJS) +1,22 procent

Förlorare

iShares MSCI Australia ETF (NYSEArca: EWA) -4,66 procent
WisdomTree India Earnings Fund (NYSEArca: EPI) -4,18 procent
iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (NYSEArca: TLT) -4,18 procent
iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) -4,17 procent
iShares U.S. Utilities ETF (NYSEArca: IDU) -4,07 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.