Följ oss

Nyheter

BOOST lanserar hävstångs-ETFer i Tyskland

Publicerad

den

BOOST lanserar hävstångs-ETFer i Tyskland

BOOST lanserar hävstångs-ETFer i Tyskland. Brittiska ETP-leverantören BOOST som nyligen köptes upp av WisdomTree, ger sig nu in på den tyska marknaden också. BOOST lanserar fyra hävstångs-ETFer på Deutsche Börses Xetra i Tyskland, och kommer även att lansera korta ETFer i samband med detta. Hävstången på de produkter som lanseras kommer i detta skede att vara 3 x, och underliggande kommer att vara DAX.

BOOST kan därmed erbjuda sina kunde tillgång till ännu ett av världens största index. Att det sker på både lång- och kortsidan, samtidigt som BOOST erbjuder även hävstångsprodukter beror antagligen på den ökade efterfrågan, det senaste halvåret har efterfrågan på hävstångsprodukter i Europa ökat med 3,5 procent, varav BOOST redan har en betydande andel. Företaget har en AUM på rekordhöga 120 miljarder USD och en månatlig handelsvolym på cirka 150 MUSD.

Totalt sett har BOOST därmed 68 produkter lanserade på Londonbörsen, Borsa Italiana och Xetra. En av förklaringarna till denna utgivares framgång är att bolaget har arbetat hårt för att utveckla sitt utbildningsmaterial för att hjälpa investerare att bättre förstå strukturen, risker och fördelar med S & L ETP/ETF: er.

Att valet föll på just Tyskland är inte heller så konstigt där det finns en väl fungerande marknad för både ETFer och ETPer. Landets aktiemarknad har även ett högt beta vilket gör att det finns förutsättningar att snabbt bli uppmärksammad av de investerare som söker investeringar med potential till hög avkastning.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.