Följ oss

Nyheter

En ETF för Bitcoins Du aldrig hört talas om

Publicerad

den

En ETF för Bitcoins Du aldrig hört talas om

En ETF för Bitcoins Du aldrig hört talas om. När gäller Bitcoin så har de flesta som arbetar med börshandlade fonder uppmärksammat Winkelvoss Bitcoin Trust, en ETF sponsras av tvillingbröderna Cameron och Tyler Winkelvoss. Det är emellertid inte den enda börshandlade fonden som replikerar utvecklingen av cybervalutan Bitcoin. Här är En ETF för Bitcoins Du aldrig hört talas om.

Second Markets Bitcoin Investment Trust (BIT) kan faktiskt komma att bli först på marknaden, och kan således hinna före sin rival Winkelvoss Bitcoin Trust till marknaden. I själva verket har Bitcoin Investment Trust varit tillgängliga för ackrediterade investerare och har redan samlat ihop 70 miljoner dollar förvaltat kapital, berättade Second Markets Barry Silbert. Huvuddelen av dessa inflöden har kommit family offices, tech entreprenörer och yrkesverksamma personer på Wall Street, enligt Silbert.

Bitcoin Investment Trust förväntas lista på OTCQX-listan i USA under det fjärde kvartalet 2014 och Silbert säger att målet är att så småningom lista denna ETF på en större amerikansk börs.

Jämförbart med vissa råvaru-ETFer

Second Markets Bitcoin Investment Trust är jämförbar med råvaru-ETFer såsom SPDR Gold Shares (NYSEArca: GLD) och iShares Silver Trust (NYSEArca: SLV) genom att denna börshandlade fond hanterar förvaring och uteslutande fokuserar på en enda tillgång, i detta fall Bitcoin.

BIT uppfyller redan FINRAs krav och kommer kunna arbeta på sin börsnotering på ett snabbare sätt än vad bröderna Winklevoss kan skrev Business Insider i mars i år.

Silbert sade Bitcoin Investment Trust har noterat ett ökat intresse från registrerade investeringsrådgivare och wirehouses därför Bitcoins för tillfället inte kan placeras på traditionella mäklarkonton, men sker det genom börshandlade fonderär det inget problem. Ackrediterade investerare kan investera genom sina IRAS och 401 (k)s motsvarande kapitalförsäkringar, ISKs och pensionssparkonton, enligt Secondmarket.

Genom de etablerade relationer som Bitcoin Investment Trust har med de stora börserna där det handlas Bitcoins och de aktörer som är verksamma där kan BIT erbjuda viktat pris som återspeglar en mer exakt marknadssyn. Investerare kan köpa aktier i BIT till ett fast pris och utan att behöva handla i en fragmenterad och illikvid marknad med oreglerade och nyetablerade företag.