Följ oss

Nyheter

Nasdaq listar Bitcoins?

Publicerad

den

Nasdaq listar Bitcoins? Kommer Nasdaq att bli den första officiella börsen där det kommer att bli möjligt att handla cybervalutan Bitcoins? Nasdaq listar Bitcoins

Nasdaq listar Bitcoins? Kommer Nasdaq att bli den första officiella börsen där det kommer att bli möjligt att handla cybervalutan Bitcoins? Nasdaq listar Bitcoins, eller det har i alla fall tagits ett steg närmare mot detta sedan Winkelvoss Bitcoin Trust, en börshandlad fond bakom vilken tvillingarna Cameron och Tyler Winklevoss står har meddelat att de ansökt om att denna ETF skall handlas på Nasdaq. Detta om denna börshandlade fond kommer att lanseras på den stora marknaden.

Förvaltaren bakom denna ETF är brödernas eget bolag, Math-Based Asset Services LLC som grundades under 2013. Math-Based Asset Services skall enligt planerna fungera som förvaltare av denna ETF.

Bitcoin är, om någon nu mpt förmodan missat vad det är, en typ av decentraliserad digital valuta baserat på ett peer-to-peer-nätverk och kan utbytas via datorer internationellt utan finansiella mellanhänder. Systemet introducerades av utvecklaren Satoshi Nakamoto 2009.

Bröderna lämnat in planer för den börshandlade fonden förra året och har investerat i Bitcoin företag, till exempel börsen BitInstant, och vid ett tillfälle ägde tvillingarna mer än 64 miljoner Bitcoins.

Winkelvoss Bitcoin Trust skall enligt planerna köpa en Bitcoin för varje femtal andelar, det vill säga varje andel i denna ETF motvarar 0,2 Botcoins. Det har fortfarande inte framkommit hur pass mycket Math-Based Asset Services LLC kommer att debitera i förvaltningskostnader.

Bitcoin nådde en rekordnivå på 1 242 USD per Bitcoin den 29 november 2013 , men valutan har rasat som en följd av pris-och teknikfrågor . Mt Gox, en Bitcoinbörs, stängde för uttag i februari 2014 och gick senare i konkurs.