Följ oss

Nyheter

Bitcoin kan stiga till 146 000 USD säger JP Morgan

Publicerad

den

Bitcoin kan stiga till 146 000 USD säger JP Morgan

Den digitala valutan bitcoin har framstått som en rival till guld. Bitcoin kan handla så högt som $ 146 000 om det blir etablerat som en safe haven, sa investeringsbanken JPMorgan (JPM) på tisdagen.

Intresset för världens största krypovaluta har ökat i år. Allt fler investerare som betraktar bitcoin som en hedge mot inflation och ett alternativ till den deprecierande dollarn. Rusningen ledde till att bitcoinpriserna mer än tredubblades under de senaste sex månaderna till en all time high på 34 800 dollar den 2 januari. Sedan dess har kursen fortsatt upp ytterligare.

”Bitcoins konkurrens med guld har redan börjat i vårt sinne”, sa Wall Street-bankens strateger i en analys med hänvisning till de senaste 7 miljarder dollar utflöden från guld och mer än 3 miljarder dollar i inflöden till Grayscale Bitcoin Trust.

Det kan markera en ny gryning för den volatila digitala valutan efter år som ett spel för spekulanter och detaljhandlare.

”Med tanke på hur stor den finansiella investeringen i guld är. Det innebär en trängning av guld som en” alternativ ”valuta stor uppgång för bitcoin på lång sikt,” sa JPM. Bitcoin kommer sannolikt att överträffa guld eftersom millenials blir en viktigare komponent på investeringsmarknaden. Med tanke på deras preferens för ”digitalt guld” framför traditionellt guld, tillade JPM.

Med ett marknadsvärde på 575 miljarder dollar skulle bitcoinpriset behöva ett nästan femfaldigs. Det krävs ett pris på 146 000 dollar för att matcha värdet av guldtackor, mynt eller börshandlade fonder, tillade banken.

JPM-strateger sade att uppsidan är villkorad av att bitcoin volatiliteten konvergerar med guldets på längre sikt.

Spårar priset på Bitcoin

BTCE spårar priset på Bitcoin och stöds 100% fysiskt, vilket ger investerare ett säkert och öppet sätt att få exponering för Bitcoin. BTCE var också världens första centrala motpart som godkänts av bitcoin ETP. Det är UCITS-kvalificerat och distribueras och marknadsförs av HANetf.

Lanserades i juni 2020 och godkänd av BaFin, den tyska finansiella tillsynsmyndigheten. Bitcoinfonden BTCE är strukturerad som en börshandlad produkt (ETP) som fysiskt stöds av Bitcoin. Varje enhet i BTCE ger innehavaren ett krav på en fördefinierad mängd Bitcoin. Det är en struktur som liknar fysiskt stödda guldbörshandlade råvaror och ger investerare möjlighet till inlösen i Bitcoin. För varje enhet i BTCE finns Bitcoin lagrad i reglerad, försäkrad, institutionell klass säker förvaring. ETP-strukturen är baserad på en transparent och verifierbar process för att säkerställa att ursprunget för all Bitcoin i förvar har kontrollerats strikt. BTCE är UCITS-kvalificerat.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *