Följ oss

Nyheter

Bästa placeringarna i år – ETF-alternativ

Publicerad

den

Bästa placeringarna i år – ETF-alternativ Vi är nästan två och en halv månad in på det nya året. Börserna runt om i världen har rusat men alla placeringsinriktningar

Bästa placeringarna i år – ETF-alternativ Vi är nästan två och en halv månad in på det nya året. Börserna runt om i världen har rusat men alla placeringsinriktningar ligger inte på plus. Sverige har (som vanligt) klarat sig bra och utvecklingen i det breda indexet OMXS30 uppgår till cirka 10 procent i år. Utvecklingen i mindre svenska bolag har varit ännu starkare. Tittar man på utvecklingen i indexen Nasdaq OMX Mid Cap och Nasdaq OMX Small Cap är uppgången cirka 17 procent respektive 16 procent.

I nedan tabell har jag presenterat 20 ETF:er som är några av vinnarna på tyska XETRA.  De vinnande inriktningarna inkluderar USAASEAN länder som Filippinerna, Indonesien och Thailand, Private Equity och Japan med inbyggd valutahedge. Detta överensstämmer väldigt väl med de råd jag gett tidigare i år på bloggen och i Placeringsguiden/Privata Affärer. De sämsta inriktningarna hittills i år inkluderar bland annat volatilitet och guldbolag.

När det gäller USA finns det flera ETF-alternativ från db X-trackers tillgängliga på Stockholmsbörsen bland annat ETF:er som följer indexen MSCI USA och S&P 500.

ETF-tabell

[table id=585 /]

Källa: Factset, 6 mars 2013, all avkastning i SEK och inklusive utdelningar. 0 information saknas

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.