Nyheter

AXA IM utökar sitt sortiment med tre nya amerikanska börshandlade fonder

Publicerad

den

Lite över ett år efter lanseringen av sin ETF-verksamhet fortsätter AXA Investment Managers (AXA IM) att bygga ut sitt utbud och tillkännager lanseringen av tre nya ETFer exponerade mot de amerikanska marknaderna, inklusive två innovativa aktiva ETFer.

AXA IM USD Credit PAB UCITS ETF (ticker AIPU)

  1. Denna aktiva ETF är motsvarigheten i USD till AXA IM Euro Credit PAB UCITS ETF (ticker AIPE) som lanserades i juli 2023. Denna ETF fokuserar på amerikansk kredit av investeringsklass som ingår i ICE® US Corporate Paris-Aligned Absolute Emissions Index®, och strävar efter att uppfylla målen för minskade koldioxidutsläpp, inklusive gröna, sociala och hållbarhetsobligationer.
  2. Denna ETF är den första i sitt slag i denna kategori och förvaltas aktivt. Dess mål är att överträffa sitt jämförelseindex, netto efter förvaltningsavgifter, på lång sikt, med en egen strategi som bygger på kreditriskövervakningen som utvecklats inom AXA IM:s amerikanska ränteforskningsteam, med två speciella fokus: en låg avvikelse från jämförelseindexet. och ett mål om koldioxidavtryck i linje med koldioxidutsläppen från PAB-moderindexet.

Den faktiska årliga Total Expense Ratio (TER) är satt till 0,18 procent. ETFen är noterad på Xetra, den tyska börsen, i USD med kortnamnet AIPU.

AXA IM US High Yield Opportunities UCITS ETF (ticker AHYU)

  1. Denna aktiva ETF fokuserar på högavkastande företagsobligationer i USD som ingår i ICE® BofA® US High Yield Index.

Detta är den första aktivt förvaltade ETFen i sitt slag på marknaden. Den eftersträvar hög inkomst och långsiktig tillväxt, i USD, från en aktivt förvaltad portfölj av högavkastande obligationer. Portföljkonstruktionen tillämpar krediturval och kreditriskövervakning som utvecklats av AXA IMs amerikanska högavkastande ränteforskningsteam. Även om den är aktivt förvaltad kommer denna ETF att ha en låg avvikelse från riktmärket.

Denna ETF kommer snart att noteras på Xetra, den tyska börsen. Den faktiska årliga Total Expense Ratio (TER) är satt till 0,35 procent.

AXA IM MSCI USA Equity PAB UCITS ETF (ticker AIUU)

Denna ETF syftar till att replikera resultatet av MSCI USA Climate Paris Aligned Index®, netto efter förvaltningsavgifter, vilket gör det möjligt för investerare att investera i stora och medelstora bolag noterade på de amerikanska aktiemarknaderna som följer en avkarboniseringsbana som överensstämmer med målen för Parisavtalet.

Det kompletterar AXA IMs utbud av ESG-integrerade produkter och ETFer exponerade mot de amerikanska marknaderna.

Den faktiska årliga Total Expense Ratio (TER) är satt till 0,12 procent och ETFen kommer snart att noteras på Xetra, den tyska börsen.

De tre ETFerna kommer att förvaltas med fysisk replikering och klassificeras som artikel 8 enligt förordningen om offentliggörande av hållbar finansiering.

Efter deras notering kommer ETFerna att vara tillgängliga för institutionella såväl som privata investerare i Österrike, Tyskland, Danmark, Finland, Frankrike, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Spanien och Sverige.

Nicolas-Louis Guille-Biel, global chef för ETF och produktstrategi på AXA IM, tillade: ”Utökningen av vårt ETF-sortiment, förankrat kring innovation och/eller ansvarsfulla investeringar, är avgörande om vi vill bli ledande inom UCITS ETF marknaden till 2026. I detta avseende har vi accelererat vår utveckling 2023 med utvidgningen av vårt ETF-erbjudande till kredit, med ett utbud som har mer än fördubblats sedan januari, och även med förstärkningen av vår specifika expertis inom distribution och produkt förvaltning. Vårt utbud, som förlitar sig på AXA IMs erkända expertis, omfattar sju ETFer och inkluderar kärnbyggnadsblock och tematiska ETFer.”

Olivier Paquier, global chef för ETF-försäljning på AXA IM, sa: ”USA-exponeringar utgör en central byggsten för UCITS ETFs-investerare, därav vårt beslut att stärka vårt ETF-sortiment som investerar i denna region, samtidigt som vi försiktigt drar nytta av vår långa erfarenhet därigenom. erbjuda investerare flera av vår expertis inom ett ETF-omslag, både genom aktiv och indexerad förvaltning, med obligations- och aktieexponeringar”.

Handla AXAs produkter

AXAs ETFer är europeiska börshandlade fonder. Derasfond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i dessa ETFer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version