Följ oss

Nyheter

Ark Investment lanserar en Fintech ETF

Publicerad

den

Ark Investment lanserar en Fintech ETF

Ark Investment Management, kapitalförvaltningsföretaget som ligger bakom en serie unika börshandlade fonder med fokus på internet- och teknik, lanserar en ny fond, en Fintech ETF.

Produkten, ARK Fintech Innovation ETF, kommer att investera i företag som arbetar för att förändra hur finanssektorn fungerar, enligt den ansökan som inlämnats till SEC, rapporterar Bloomberg.

Etablerade Ark ETFs inkluderar högflygare såsom ARK Genomic Revolution Multi-Sector ETF (NYSEArca: ARKG), ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) och ARK Web x.0 ETF (NYSEArca: ARKW). Dessa fonder förvaltas aktivt.

ARKW fokuserar sina investeringar på långsiktig kapitaltillväxt där 80 procent av tillgångarna är inhemska och utländska aktier i bolag sammanfaller med ETF: s investeringstema för Web x.0. Detta inkluderar företag i spetsen för webbteknologi, såsom cloud computing, cybersäkerhet, stora data och maskininlärning.

Fintech gör det möjligt för finansiella företag att utnyttja avancerad teknik för att minska kostnaderna, förbättra beslutsfattandet och riskhanteringen, ta bort mellanhänder och förbättra kundupplevelser.

Kärnkompetens

Konceptet ligger rätt i tiden för den ETF-utgivare som har en 2,3 miljarder dollar under förvaltning, som har gjort sig ett namn för att driva fonder som är inriktade på innovation, internet och genomik.

Tematiska strategier tenderar att vara alfa-sökande, ha lång tidshorisont och vara tillväxtorienterade. De tematiska investeringarna överskrider också klassisk sektor, industri och geografiska klassificeringar med många överlappningar.

Konkurrenter på fintech ETF arena inkluderar framförallt Global X FinTech Thematic ETF (NasdaqGM: FINX). FINX riktar sig till företag i framkanten av den nya finansteknologinäringen, som omfattar en rad innovationer som riktar sig till företag som sysslar med försäkringar, investeringar, insamling av pengar och utlåning från tredje man genom unika mobila och digitala lösningar.

”Den amerikanska FinTech-industrin är på en positiv tillväxtbana på grund av sunda ekonomiska trender och positiva sekulära förändringar som resulterar i en inkomstmöjlighet för globala betalningar som överstiger 2 biljoner dollar”, säger Fitch Ratings i en ny kommentar.

På den europeiska marknaden finns FTEK, en Fintech ETF. Dess formella namn är Invesco Markets PLC Invesco KBW NASDAQ Fintech UCITS ETF (LSE: FTEK).

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: ARK Invest lanserar ny ETF i dag, ARKX - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.