Följ oss

Nyheter

4RUJ ETC ger dubbla avkastningen på vetepriset

Publicerad

den

WisdomTree Wheat 2x Daily Leveraged (4RUJ ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en exponering mot vetepriset i form av terminsavtal genom spårning av Bloomberg Wheat Subindex ("Indexet") och ger en säkerhetsavkastning. En daglig exponering med hävstång innebär att produkten är utformad för att återspegla 200% av det dagliga procentuell förändring av indexnivån.

WisdomTree Wheat 2x Daily Leveraged (4RUJ ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en exponering mot vetepriset i form av terminsavtal genom spårning av Bloomberg Wheat Subindex (”Indexet”) och ger en säkerhetsavkastning. En daglig exponering med hävstång innebär att produkten är utformad för att återspegla 200% av det dagliga procentuell förändring av indexnivån.

Till exempel om indexet skulle minska i värde med 5% på en viss dag, är produkten avsedd att minska i värde med 10% på det dag (minus avgifter och kostnader). WisdomTree Wheat 2x Daily Leveraged är en börshandlad råvara (”ETC”). Det är inte en UCITS -produkt. Värdepapper i denna ETC är strukturerade som skuldebrev och inte som aktier (eget kapital) och kan skapas och lösas in på efterfrågan av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i företag. 4RUJ ETC stöds av swappar. Swapens betalningsskyldigheter till emittenten skyddas av säkerheter dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Denna ETC kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,98 procent.

Indexbeskrivning

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på kontrakt på veteterminerna som används i Bloomberg Commodity IndexSM som kontinuerligt rullas på en förutbestämt rullningsschema. Varje handelsdag återspeglar ETC 2 gånger rörelse av indexet i förhållande till föregående dags slut (exklusive avgifter och utgifter). Därför kommer eventuella förluster att förstoras i jämförelse med en minskning av indexets värde. Hävstångseffekter är endast avsedda för investerare som förstår riskerna med att investera i en ETC med hävstångsexponering och som tänker investera på kort sikt.

Varje investering med hävstångseffekt bör övervakas dagligen för att säkerställa överensstämmelse med din investeringsstrategi.

Potentiella risker

En investering i denna ETC innebär en betydande grad av risk. Varje beslut att investera bör baseras på informationen i det relevanta prospektet. Blivande investerare bör få oberoende redovisning, skatt och juridisk rådgivning och bör rådfråga sina professionella rådgivare för att ta reda på om denna ETC är lämplig som en investeringar till sina egna förhållanden.

Handla 4RUJ ETC

WisdomTree Wheat 2x Daily Leveraged (4RUJ ETC) är en börshandlad råvara som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDLWEAJE00BDD9QC84
Borsa ItalianaEURLWEAJE00BDD9QC84
XetraEUR4RUJDE000A2BDEA8

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.