Följ oss

Nyheter

21Shares går in på den amerikanska marknaden med lansering av två kryptoindexfonder

Publicerad

den

Crypto ETP-emittent 21Shares US Advisers LLC, en ansluten enhet till 21Shares AG, har lanserats på den amerikanska marknaden med två privata kryptoindexfonder, utformade för att ge ackrediterade investerare en bred exponering mot både stora och medelstora kryptotillgångar.

Crypto ETP-emittent 21Shares US Advisers LLC, en ansluten enhet till 21Shares AG, har lanserats på den amerikanska marknaden med två privata kryptoindexfonder, utformade för att ge ackrediterade investerare en bred exponering mot både stora och medelstora kryptotillgångar.

De två indexfonderna som lanserades igår– 21Shares Crypto Basket 10 Index Fund och 21Shares Crypto Mid-Cap Index Fund – kommer att försöka spåra resultatet för ”Vinter 21Shares Crypto Basket 10 US Index” och ”Vinter 21Shares Crypto Mid-Cap US Index” ” respektive.

Båda fonderna, som består av flera av världens största kryptovalutor med marknadsvärde, kommer att balanseras om och rekonstrueras kvartalsvis för att återspegla kryptoutrymmets dynamiska karaktär. Från och med idag kan ackrediterade amerikanska investerare investera i fonderna.

”21Shares har byggt en globalt erkänd portfölj av kryptoprodukter under de senaste fyra åren. Idag är vi stolta över att utöka tillgången till vårt välrenommerade och beprövade varumärke med vår lansering på den amerikanska marknaden”, säger Hany Rashwan, VD och medgrundare, 21Shares. ”Vårt uppdrag globalt är att bygga broar in i kryptovärlden och de två fonder som lanseras idag är viktiga byggstenar för amerikanska investerare som är ivriga att introducera krypto till sin portfölj eller letar efter sätt att diversifiera sina kryptovalutainnehav.”

21Shares Crypto Basket 10 Index Fund spårar priserna på de 10 främsta kryptovalutorna baserat på marknadsvärde som är tillgängligt på amerikanska börser. Medan 21Shares Crypto Basket 10 Index Fund har en stor allokering till de mest kända och mest etablerade kryptovalutorna – Bitcoin och Ethereum – erbjuder 21Shares Mid-Cap Index Fund diversifierad exponering mot nästa nivå av framväxande kryptor, de som rankas tre till 10 i marknadskapitalisering.

”Historiskt sett har den kumulativa avkastningen för de översta dussinet kryptovalutorna avsevärt överträffat traditionella index som S&P 500, Dow Jones Industrial Average eller Nasdaq Composite”, säger Arthur Krause, produktchef på 21Shares. ”Våra två nya indexfonder gör det möjligt för ackrediterade investerare att delta i kryptovalutor utan att ta ansvar för att hantera förvaringsarrangemang, spåra privata nycklar och lösenord eller vara mottagliga för hacking eller säkerhetsintrång.”

Lanseringen av dessa två produkter följer efter 21Shares senaste lanseringar av de första bitcoin- och Ethereum-ETFerna i Australien och bitcoin- och guld-ETP på SIX Swiss Exchange.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.