Följ oss

Nyheter

Välj rätt ETP när du handlar platina

Publicerad

den

Välj rätt ETP när du handlar platina

Att välja rätt ETP när du handlar platina är viktigt visar den undersökning som Global Palladium Fund gjort. Undersökningen visar dessutom att institutionella investerare planerar att öka sin exponering mot platina. Skillnaden i avgifter mellan den mest konkurrenskraftiga och dyraste platina-ETP som listas i Europa är 0,39% TER. Det är därför viktigt att du välj rätt ETP när du handlar platina och andra finansiella tillgångar.

Undersökningen visar att institutionella investerare och förmögenhetsförvaltare avslöjar att 49% förväntar sig att dramatiskt öka sin exponering för platina i år. Ytterligare 37% räknar med att se en liten ökning. Studien kommer från Global Palladium Fund (GPF), som nyligen har listat fyra fysiskt stödda Exchange Exchange Traded Commodities (ETC) – inklusive en som spårar platinapriset.

Elva ETPer som spårar priset på platina i Europa

Ytterligare analys från GPF avslöjar att det finns 11 börshandlade produkter listade i Europa som spårar priset på platina, med en genomsnittlig total utgiftskvot på 0,394%. Fyra av ETP: erna har dock TER på 0,5% eller mer. Två av dessa börshandlade produkter tar mer än 0,7%. GPF Platinum ETC, som är noterat på Deutsche Börse och London Stock Exchange och passporterat för försäljning över hela Europa, har den lägsta TER på marknaden på 0,2%. 1 000 000 GBP som investerats i GPF Platinum ETC sedan den 20 januari 2021 skulle ha gett en avkastning på 17 procent senast den 19 februari 2021 och vuxit till 1 170 000 GBP.

Nådde sin högsta nivå på sex år

Priset på Platina noterade nyligen ett sexårigt topp på grund av den växande efterfrågan på den industriella metallen när den globala ekonomin återhämtar sig från Coronavirus-krisen. Det finns också växande oro kring bristen på metallen, vilket driver upp pristillväxten.

Alexander Stoyanov, verkställande direktör för GPF, sade: ”Platina är en viktig industriell metall, och priset har stigit efter en växande efterfrågan i hopp om en kraftig ekonomisk återhämtning ökar. Det har också en mycket viktig roll att spela i den framtida vätgasekonomin tack vare dess unika väteabsorberande egenskaper och som en nödvändig metall för att rengöra toxiner från miljön. Allt detta gör platina till ett alltmer attraktivt alternativ för investerare. ”

Timothy Harvey, verkställande direktör och grundare av NTree, sa: ”Avgifter kan ha en betydande inverkan på den totala avkastningen, och vår analys avslöjar skillnaden i ETP:er med fokus på platina. Skillnaden mellan den mest konkurrenskraftiga och dyra platinafokuserade ETC är 0,39% TER. ” NTree International Ltd, specialist på marknadsföring, distribution och investerarengagemang, leder distributionen och utrullningen av produkterna.

Global Palladium Fund (GPF) nya ETC är noterade på Deutsche Börse och London Stock Exchange och har de lägsta avgifterna med totala utgiftskvoter (TER) från 0,145% till 0,20%. De nya fysiskt stödda guld-, silver-, platina- och palladium-ETC: erna riktar sig mot family offices, kapitalförvaltare, institutionella och andra professionella investerare.

GPF ETCs handlas på London Stock Exchange och Xetra

ETCLSE TickerXetra Ticker
GPF Physical Platinum ETCTPLT0IIC
GPF Physical Gold ETCTGLD0IIA
GPF Physical Silver ETCTSLV0IIB
GPF Physical Palladium ETCTPAL0IID

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *