Följ oss

Nyheter

RMAU gynnades av Coronavirusvaccin, amerikanska valresultat och Brexit-handelsavtal

Publicerad

den

RMAU gynnades av Coronavirusvaccin, amerikanska valresultat och Brexit-handelsavtal

Andy Dickey, avdelningschef för ädelmetaller vid The Royal Mint, kommenterade: ”Ofta betraktas guld som en säker tillflyktsort. Det är därför ingen överraskning att 2020 såg en aldrig tidigare skådad internationell efterfrågan på guld. RMAU gynnades helt klart av detta. En global pandemi, presidentval och Brexit spelade alla viktiga roller för att driva denna efterfrågan, vilket också återspeglades i The Royal Mints kundbas. Under perioden november till december 2020 såg The Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) 510% i antalet kunder som köpte guld jämfört med samma period 2019.

När vi går in i 2021 kommer olika finanspolitiska och monetära politik – som båda är traditionella drivkrafter för guldförbrukning – att börja utvecklas i ett försök att stödja återhämtningen av den globala ekonomin. Med detta i åtanke förväntar vi oss att efterfrågan på RMAU och våra andra guldinvesteringsprodukter fortsätter att lysa. ”

Om RMAU Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU)

RMAU är utformat för att erbjuda investerare ett effektivt sätt att komma åt guldmarknaden eftersom det spårar spotpriset på fysiskt guld. Det är den första finansiella produkten som sponsras av The Royal Mint och den första guld-ETC som förvaras hos ett europeisk myntverk. Denna ETC backas upp av London Bullion Market Association (LBMA) Good Delivery-tackor som förvaras på segregerad basis.

Guldet lagras och skyddas i The Royal Mint’s mycket säkra valv i Llantrisant, Cardiff. Investerare kan begära att deras andelar i den börshandlade fonden växlas in till fysiskt guld.

Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnetoch Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *