Följ oss

Nyheter

RMAU är populärt bland investerare

Publicerad

den

RMAU var den första ekonomiskt börsnoterade produkten som fick stöd av Storbritanniens Royal Mint RMAU är populärt bland investerare

Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) har avslutat sin första årsdag på London Stock Exchange och Deutsche Boerse’s Xetra. RMAU var den första ekonomiskt börsnoterade produkten som fick stöd av Storbritanniens Royal Mint och den första fysiska guldbackade ETC som lanserades i samarbete med ett europeisk suveränt myntverk. Det går att konstatera att RMAU är populärt bland investerare.

RMAU-guld förvaras på Royal Mint’s specialbyggda plats i LLantrissant, nära Cardiff i Wales. Detta erbjuder ett utmärkt tillfälle för investerare att diversifiera vårdnadsarrangemanget hos Sovereign Mint snarare än en finansiell instruktion och utanför en större stad.

Det enda guld-ETC med fysisk myntleverans

Ett viktigt inslag i fysiska guld-ETC: er är inlösenmekanismen som gör det möjligt för investerare att få sin fysiska guldrätt. Många ETC erbjuder inlösen i standard LBMA Good Delivery-barer, vilket endast är lämpligt för professionella investerare på grund av den stora investering som krävs. RMAU erbjuder en ytterligare och unik fysisk inlösenmekanism i guldmynt för privata investerare.

Förra månaden meddelade The Royal Mint att den kommer att tillhandahålla denna anläggning exklusivt för RMAU guld ETC. Den här funktionen gör det möjligt för investerare att lösa in sina guld-ETC för guldstänger och Royal Mint’s egna sortiment av guldmynt inklusive Britannia och Sovereign guldmynt eller en rad små guldstänger som alla produceras direkt av The Royal Mint. Investerare kan därför alltid vara 100% säkra på att de löser in sina guld-ETC för fysiskt guld på begäran.

Ansvarigt anskaffat guld

RMAU investerar endast i guld som har hämtats på bästa sätt från LBMA: s program för ansvarsfull sourcing.

Den senaste inspektionen och granskningen av bullionen av Alex Stewart International, det ledande globala inspektören för guldmetallvalv, bekräftade nyligen att 100% av staplarna utan undantag var en del av LBMA:s Responsible Gold Sourcing-program. Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) tillhandahåller en fullständig lista över staplar som finns på HANetfs webbsida som innehåller allt du behöver för att identifiera innehavet och dess härkomst.

Outlook

LBMA har publicerat sin årliga prognosundersökning av ädla metaller som bad 32 guldmarknadsanalytiker att förutsäga genomsnittspriset på guld nästa år. Den totala genomsnittliga prognosen för guld 2021 var 1 973,80 dollar, med 44% som förutsade ett pris på 2 000 dollar eller högre. [2] Enligt de tillfrågade förväntades de tre främsta drivkrafterna för guldpriset vara negativa eller fallande räntor, en svagare USD och USA: s penning- och finanspolitik.

Fysisk guldinlösen

Lagring och leverans av fysiskt guld tillhandahålls av The Royal Mint. RMAU-investerare kan lösa in sina ETCer mot fysiska guldtackor eller guldmynt vilket är unikt för RMAU. Varje ETC motsvaras av 0,01 troy ounce i form av guldtackor.

Handla The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU)

RMAU handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *