Följ oss

Nyheter

IUSA ETF är 500 amerikanska företag i samma affär

Publicerad

den

IUSA ETF är 500 amerikanska företag i samma affär

iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Xetra: IUSA ETF) omfattar 500 amerikanska succéföretag. iShares Core S&P 500 UCITS ETF är en av världens största börshandlade indexfonder som replikerar ett mycket välkänt amerikanskt index, S&P 500 index.

Det gör IUSA ETF till en europisk variant av en av de största börshandlade fonderna som finns. Nej, det är inte SPDR S&P 500 ETF Trust (NYSEArca: SPY). Denna börshandlade fond har inte utdelning. Det är istället SPDR Portfolio S&P 500 High Dividend ETF (NYSEArca: SPYD) som vidaredistribuerar utdelningen.

iShares Core S&P 500 UCITS ETF har en av marknadens lägsta avgifter samt högsta betyg i Morningstar. Fonden investerar i 500 bolag med börsvärden över 5,3 miljarder USD och anses av många vara den bästa representationen av den amerikanska aktiemarknaden.

Förvaltningsomkostnaden ligger på måttliga 0,07 procent. Fonden delar ut den erhållna utdelningen till sina andelsägare.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Xetra: IUSA ETF) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnetoch Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *