Följ oss

Nyheter

Investerare föredrar en ETP när de köper Bitcoins

Publicerad

den

Investerare föredrar en ETP när de köper Bitcoins

En nyligen publicerad investorstudie visar att ETP:er är det föredragna sättet att handla Bitcoin med. Samtidigt meddelar BTCE att denna börshandlade fond nått en miljard i förvaltad volym och är den mest omsatta ETP:n på Deutsche Börse.

En ny analys från ETC Group, företaget bakom BTCetc – Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE), avslöjar att börshandlade produkter (ETP) är det mest populära sättet för europeiska institutionella investerare och kapitalförvaltare att få exponering mot Bitcoin.

Dess forskning från 66 institutionella investerare och förmögenhetsförvaltare i Tyskland, Storbritannien, Italien, Nederländerna, Belgien och Norden. Tillsammans har de uppskattningsvis 63,5 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning och exponering för Bitcoin. Investerarstudien visar att 53 procent använder ETP för att få exponering till kryptovalutan. Detta följs av 23% som sa att de använder strukturerade produkter, 21% som använder direktinvesteringskanaler och 17% som använder hedgefonder.

ETC Groups forskning avslöjar att nästan nio av tio (87%) av de intervjuade professionella investerarna sa att de planerar att öka sin exponering för Bitcoin i år.

BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) når en miljard dollar AUM

ETC Group och HANetf är glada över att kunna bekräfta att BTCE överträffade 1 miljard USD förvaltat kapital (AUM). Hector McNeil sa: ”Med ökad volatilitet i Bitcoin har vi sett fenomenal efterfrågan på BTCE, vår börshandlade Bitcoin ETC.

Institutionella investerare tar nu Bitcoin på allvar och ser det som en säker tillflyktsort och rusar till produkter som BTCE som erbjuder tillgång till Bitcoin med alla reglerande skydd för en börshandelsprodukt. Globala investerare flockar till Bitcoin-ETF: er som BTCE, eftersom andra Bitcoin-åtkomstinstrument som amerikanska truster och terminer ofta kan handlas till betydande premier. ”

Bradley Duke, medgrundare och VD på ETC Group sa: ”Vi är mycket glada över att BTCE har överträffat den prestigefyllda miljarden AuM-milstolpen på bara 8 månader sedan notering på XETRA. BTCE är världens första centralt godkända och 100 procent fysiskt uppbackade bitcoin ETP. Det var alltid målet för ETC Group att lista kvalitetsprodukter som inte bara spårar prisrörelser i den underliggande tillgången utan också följer de institutionella investerarnas komplexa och krävande standarder.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.