Följ oss

Nyheter

Ytterligare förseningar för Bitcoin ETF

Publicerad

den

Ytterligare förseningar för Bitcoin ETF Regulatorer fördröjade återigen ett beslut på VanEck SolidX Bitcoin Trust ETF (XBTC).”Förenta staternas Securities and Exchange

Regulatorer fördröjade återigen ett beslut på VanEck SolidX Bitcoin Trust ETF (XBTC).
”Förenta staternas Securities and Exchange Commission (SEC) har skjutit upp sitt beslut på en bitcoin (BTC) börshandlade fond (ETF), enligt ett officiellt dokument som publicerades torsdagen den 6 december,” rapporterar CoinTelegraph. Det innebär Ytterligare förseningar för Bitcoin ETF, men det har även en negativ inverkan på Bitcoinkursen.

I juni 2018 avslöjade ETF-utgivaren VanEck och SolidX, ett fintech företag som deltar i bitcoin-ekosystemet, planer för VanEck SolidX Bitcoin Trust ETF (XBTC). Den fonden riktar sig till institutionella investerare eftersom den skulle debutera med en aktiekurs på 200 000 dollar. Den produkten skulle spåra ett index kopplat till en grupp av bitcoin tradingdeskar, eventuellt avskräcka några av SEC: s tidigare bekymmer om en börshandlad fond kopplade till ”fysisk” bitcoin.

I oktober möttes företagen nyligen tillsammans med SEC, vilket skapade ytterligare ett tryck för att få XBTC att marknadsföras.

Konsekventa förnekanden

Tidigare i år avvisade SEC ansökningarna och förhindrade att den digitala valutan fick mer acceptans från investerare som är försiktiga med de oreglerade börserna för kryptovalutor. SEC: s division för handel och marknader avvisade ansökningar från värdepappersföretag som ProShares, Direxion och GraniteShares.

I tidigare omvändning av bitcoin-ETFer sa SEC: s att ”bland annat har börserna inte erbjudit några bevis för att visa att bitcoin-futuresmarknaderna är” marknader av betydande storlek ”. Det misslyckandet är avgörande för att, som förklarat nedan, börserna har misslyckats med att fastställa att andra medel för att förhindra bedrägliga och manipulativa handlingar och praxis kommer att vara tillräckliga och därför är övervakningsdelning med en reglerad marknad med betydande storlek relaterat till bitcoin nödvändigt. ”

”Eftersom den föreslagna regeländringen först publicerades i Federal Register den 2 juli 2018, faller den maximala ersättningen 240 dagar senare den 27 februari 2019”, enligt CoinTelegraph. ”Både VanEck och SolidX ansökte hos SEC för att lista en Bitcoin-baserad ETF den 6 juni. Senare i augusti försenade kommissionen sitt beslut att notera denna ETF till 30 september.”

Tidigare hävdade SEC att råvaruhandeln handlas med robusta terminsmarknader, en punkt VanEck och SolidX citerar till sin fördel, eftersom bitcoin-futures för närvarande handlas på två kända inhemska råbörser (CBOE och CME) och fler börser sätter igång framtida terminer bunden till digitala valutor.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.