Följ oss

Nyheter

Kontanter bättre än aktier för första gången på ett decennium

Publicerad

den

Kontanter är inte bara en säker plats att investera, det ger nu en bättre riskjusterad avkastning än aktier, enligt JPMorgan Asset Management. Det framhölls av företagets multi asset strateger, med 260 miljarder dollar under förvaltning,

Kontanter är inte bara en säker plats att investera, det ger nu en bättre riskjusterad avkastning än aktier, enligt JPMorgan Asset Management. Det framhölls av företagets multi asset strateger, med 260 miljarder dollar under förvaltning, som uppgraderade sin rekommendation om kontanter till övervikt under 2019. För första gången på ett decennium kan investerare få mycket mer från säkra likvida medel än från S & P 500 Index, justerat för volatilitet, argumenterade de.

”Vår varaktiga övervikt verkligen destillerar sig till i amerikanska kontanter och finansposter, där ex-ante Sharpe-förhållandena nu ligger långt före aktier för första gången på ett decennium”, säger John Bilton, chef för global multi -assetstrategin vid JPMorgan Asset Management. Ett Sharpe-förhållande är ett mått på en tillgångs prestation i förhållande till dess volatilitet.

Teamet sa att det är att förbereda ”för en miljö som sänker inkomstutvecklingen och stigande makroekonomiska risker” som kommer att väga på aktier och har lett till att gruppen minskar risken i sina portföljer.

Om de har rätt, är det tråkigt som blir nyckeln till framgång nästa år, precis som i 2018. Amerikanska statsskuldväxlar var redo att avsluta året med den högsta riskjusterade avkastningen på världens största tillgångar, enligt data sammanställda av Bloomberg.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.