Följ oss

Nyheter

XTN ETF en sektor ETF för transportsektorn

Publicerad

den

SPDR S&P Transportation ETF (NYSEArca: XTN ETF) är en börshandlad fond utgiven av SPDR, med fokus på transportsektorn. Den konkurrerar bland annat med IYT iShares Transportation Average ETF (IYT) och First Trust Nasdaq Transportation ETF (FTXR) om investerarnas uppmärksamhet.

SPDR S&P Transportation ETF (NYSEArca: XTN ETF) är en börshandlad fond utgiven av SPDR, med fokus på transportsektorn. Den konkurrerar bland annat med iShares Transportation Average ETF (IYT) och First Trust Nasdaq Transportation ETF (FTXR) om investerarnas uppmärksamhet. SPDR S&P Transportation ETF (NYSEArca: XTN) kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,35 procent och är en utdelande ETF.

XTN spårar ett brett baserat, likaviktat index för amerikanska aktier inom transportindustrin.

XTN Factset Analytics Insight

XTN erbjuder en enkel genomgång för transportindustrins höga koncentration genom att jämföra sina innehav. Det minskar det vägda genomsnittliga marknadspriset drastiskt och inför vissa branschfördelar. Kvalificerade värdepapper måste ingå i S&P Total Market Index och måste uppfylla vissa tröskelvärden för likviditet och kapitalisering. Det underliggande indexet innehåller följande underindustrier, som definierats av GICS: flygfrakt & logistik, flygbolag, flygplatstjänster, motorvägar och järnvägsspår, marina, marina hamnar och tjänster, järnvägar och lastbilar. Indexet genomgår kvartalsvis återbalansering.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som, före avgifter och kostnader, i allmänhet motsvarar den totala avkastningsprestandan för ett index som härrör från transportsegmentet i ett amerikanskt sammansatt marknadsindex. För att försöka spåra resultatet för S&P Transportation Select Industry Index (”index”) använder fonden en urvalsstrategi. Det investerar i allmänhet i stort sett alla, men minst 80%, av dess totala tillgångar i de värdepapper som ingår i indexet. Indexet representerar transportsegmentet i S&P Total Market Index (”S&P TMI”).

Handla XTN ETF

SPDR S&P Transportation ETF (NYSEArca: XTN ETF) är en amerikansk ETFsom handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVikt, %
Kansas City Southern3.61%
Avis Budget Group Inc.3.34%
Expeditors International of Washington Inc.3.30%
Atlas Air Worldwide Holdings Inc.3.23%
United Parcel Service Inc. Class B3.20%
Macquarie Infrastructure Corporation3.15%
XPO Logistics Inc.3.08%
FedEx Corporation2.86%
Old Dominion Freight Line Inc.2.81%
Norfolk Southern Corporation2.73%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *