Följ oss

Nyheter

EFNL ETF köper bara finska aktier

Publicerad

den

iShares MSCI Finland ETF (BATS: EFNL ETF) följer ett marknadsviktat index för finska aktier. Denna ETF kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,53 procent. EFNL är en utdelande ET

iShares MSCI Finland ETF (BATS: EFNL ETF) följer ett marknadsviktat index för finska aktier. Denna ETF kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,53 procent. EFNL är en utdelande ETF som äger aktier i 38 olika företag.

EFNL Factset Analytics Insight

EFNL var den första ETF som erbjöd riktad exponering för Finland. Det spårar ett brett baserat aktieindex för all kapitalisering som fångar utrymmet nästan perfekt, den enda väsentliga skillnaden mellan EFNL och vårt neutrala riktmärke är att EFNL täcker vikten för de största värdepapperen för att ge något mer varierande exponering för finska företag. EFNL investerar cirka 2/3 av sin portfölj i sina tio bästa innehav, vilket speglar segmentets koncentrerade natur.

Varför EFNL?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Finland
  2. Riktad tillgång till finska aktier
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Finland ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett bredbaserat index bestående av finska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Finland IMI 25/50 Index. Fonden kommer generellt att investera minst 80% av sina tillgångar i det underliggande indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Indexet är utformat för att mäta bredbaserade aktiemarknadsresultat i Finland. En begränsningsmetodik tillämpas som begränsar vikten för en enskild emittent till högst 25% av det underliggande indexet. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EFNL

iShares MSCI Finland ETF (BATS: EFNL ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Ett alternativ för europeiska investerare är den ETF som ges ut av det finska kapitalförvaltningsföretaget Seligson & Co. Deras ETF heter OMX Helsingfors 25 och handlas på Nasdaq Helsinki under kortnamnet SLG OMXH25. Med denna får du en bra diversifiering över de 25 mest omsatta bolagen på Helsingfors börs med en enda affär.

Innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
NOKIANOKIAInformationsteknologi11.81
KNEBVKONEIndustri11.50
NESTENESTEEnergi11.06
SAMPOSAMPOFinans9.18
FORTUMFORTUMUtilities4.59
KESKOBKESKO CLASS BKonsumtion4.25
UPMUPM-KYMMENEMaterials4.12
STERVSTORA ENSO CLASS RMaterials3.80
ELISAELISAKommunikation3.54
MOCORPMETSO OUTOTEC CORPIndustri3.35

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *