Följ oss

Nyheter

XSOE ETF investerar i företag som har lågt statligt ägande

Publicerad

den

XSOE ETF investerar i företag som har lågt statligt ägande

WisdomTree EM ex-State-Owned Enterprises (NYSEArca: XSOE ETF) är en av flera börshandlade fonder med samma tema från WisdomTree. Andra ETFer i samma serie är WisdomTree India ex-State-Owned Enterprises Fund (NYSEArca: IXSE ETF) och WisdomTree China ex-State-Owned Enterprises Fund (NYSEArca: CXSE ETF).

XSOE spårar ett marknadsvärderat index för tillväxtmarknadsföretag, exklusive statligt ägda företag.

WisdomTree Emerging Markets ex-State-Owned Enterprises Fund försöker spåra investeringsresultaten för tillväxtmarknadsföretag som inte är statligt ägda företag, vilket definieras som statligt ägande av mer än 20 procent.

XSOE Factset Analytics Insight

XSOE är utformat utifrån förutsättningen att privata företag driver mer effektivt än de som styrs av regeringen. Fonden syftar till att tillhandahålla bred exponering för tillväxtmarknader, exklusive statligt ägda företag (SOE) som tenderar att dominera finans- och energisektorn i de flesta tillväxtmarknadsekonomier. Fonden definierar en SOE som en stat med mer än 20% statligt ägande. Urvalsuniverset börjar med tillväxtmarknadsföretag från olika sektorer som möter sina skärmar för marknadsvärde, likviditet och handel. Från detta tar fonden bort alla statligt ägda företag (SOE) och alla kvarvarande värdepapper vägs sedan av marknadsvärde, med förbehåll för justeringar i förhållande till lands- och sektorvikter före avlägsnande av SOE. Indexets beståndsdelar balanserar årligen.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra pris- och avkastningsresultat före avgifter och kostnader för WisdomTree Emerging Markets ex-State-Owned Enterprises Index (“index”). Under normala omständigheter kommer minst 80% av fondens totala tillgångar att investeras i komponentpapper i indexet och placeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de ekonomiska egenskaperna hos sådana komponentpapper. Indexet är ett modifierat floatjusterat marknadsvärdeindex som består av stamaktier på tillväxtmarknader, exklusive stamaktier i “statligt ägda företag.” Fonden är icke-diversifierad.

Handla XSOE ETF

WisdomTree EM ex-State-Owned Enterprises (NYSEArca: XSOE ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

KortnamnNamnVikt %
9988Alibaba Group Holding Ltd Ordinary Shares6.58%
0700Tencent Holdings Ltd6.55%
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd6.09%
Samsung Electronics Co Ltd5.40%
3690Meituan1.92%
Naspers Ltd Class N1.60%
Reliance Industries Ltd ADR1.39%
JDJD.com Inc ADR1.27%
Ping An Insurance (Group) Co. of China Ltd Class H1.14%
INFYInfosys Ltd ADR1.07%

De tio största innehaven i denna ETF svarar för 33,02 procent av fondens kapital.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *