Följ oss

Nyheter

XMLD ETF en satsning på artificiell intelligens

Publicerad

den

L&G Artificial Intelligence UCITS ETF (XMLD ETF) syftar till att spåra resultatet för ROBO Global® Artificial Intelligence Index TR ("Indexet").

L&G Artificial Intelligence UCITS ETF (XMLD ETF) syftar till att spåra resultatet för ROBO Global® Artificial Intelligence Index TR (”Indexet”).

Beskrivning av L&G Artificial Intelligence UCITS ETF

L&G Artificial Intelligence UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Technology, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,49 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). L&G Artificial Intelligence UCITS ETF har tillgångar på 251 miljoner GBP under förvaltning. XMLD ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Ögonblicksbild av fonden

Långsiktig allokering. Långsiktig megatrend som vi tror radikalt förändrar vårt sätt att leva och arbeta

Hög tillväxtpotential. Syftar till att fånga den överdimensionerade tillväxtpotentialen hos den globala industrin för artificiell intelligens

Utnyttja branschexpertis. En investeringsstrategi för indexspårning som stöds av ett team av experter på artificiell intelligens

Främjar det hållbarhetsegenskaper?

Fonden främjar en rad miljömässiga och sociala egenskaper som uppfylls genom att följa indexet. Ytterligare information om hur sådana egenskaper uppfylls av fonden finns i fondtillägget.

ROBO Global® Artificiell Intelligens Index TR

Indexet syftar till att spåra resultatet för en korg av företag som har en distinkt del av sin verksamhet och intäkter som härrör från området artificiell intelligens, och potentialen att växa inom detta område genom innovation och/eller marknadsadoption av deras produkter och/ eller tjänster.

Indexet består av företag som är noterade på olika börser runt om i världen och som är exponerade för ”Artificiell intelligens”-temat enligt definitionen av ROBO Global®. ROBO Global® skapade och underhåller en unik databas med företag över hela världen som har en del av sin verksamhet och sina intäkter kopplade till artificiell intelligens och möjliggörande teknologier. ROBO Global® Industry Classification identifierar för närvarande 11 undersektorer av artificiell intelligens-temat som presenterar en lämplig nivå av produkt- och teknologimognad för att bära hög tillväxt- och avkastningspotential.

Ett företag är endast kvalificerat för inkludering i indexet om det är av tillräcklig storlek (bestämt med hänvisning till det totala marknadsvärdet på dess aktier) och det är tillräckligt ”likvid” (ett mått på hur aktivt dess aktier handlas på en dag grund). Inom indexet viktas företag enligt ett modifierat AI-faktorviktschema. Indexet balanseras om kvartalsvis i mars, juni, september och december.

Handla XMLD ETF

L&G Artificial Intelligence UCITS ETF (XMLD ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURAIAI
London Stock ExchangeGBXAIAG
London Stock ExchangeUSDAIAI
SIX Swiss ExchangeCHFAIAI
XETRAEURXMLD

Största innehav

VärdepapperVikt %
Cloudflare A2.2
Atlassian1.9
Tesla1.9
Microsoft1.8
Arista Networks1.8
Salesforce.com1.8
Nvidia1.8
Analog Devices1.7
Splunk1.7
Alphabet A1.7

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.