Följ oss

Nyheter

XMLD ETF en satsning på artificiell intelligens

Publicerad

den

L&G Artificial Intelligence UCITS ETF (XMLD ETF) syftar till att spåra resultatet för ROBO Global® Artificial Intelligence Index TR ("Indexet").

L&G Artificial Intelligence UCITS ETF (XMLD ETF) syftar till att spåra resultatet för ROBO Global® Artificial Intelligence Index TR (”Indexet”).

Beskrivning av L&G Artificial Intelligence UCITS ETF

L&G Artificial Intelligence UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Technology, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,49 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). L&G Artificial Intelligence UCITS ETF har tillgångar på 251 miljoner GBP under förvaltning. XMLD ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Ögonblicksbild av fonden

Långsiktig allokering. Långsiktig megatrend som vi tror radikalt förändrar vårt sätt att leva och arbeta

Hög tillväxtpotential. Syftar till att fånga den överdimensionerade tillväxtpotentialen hos den globala industrin för artificiell intelligens

Utnyttja branschexpertis. En investeringsstrategi för indexspårning som stöds av ett team av experter på artificiell intelligens

Främjar det hållbarhetsegenskaper?

Fonden främjar en rad miljömässiga och sociala egenskaper som uppfylls genom att följa indexet. Ytterligare information om hur sådana egenskaper uppfylls av fonden finns i fondtillägget.

ROBO Global® Artificiell Intelligens Index TR

Indexet syftar till att spåra resultatet för en korg av företag som har en distinkt del av sin verksamhet och intäkter som härrör från området artificiell intelligens, och potentialen att växa inom detta område genom innovation och/eller marknadsadoption av deras produkter och/ eller tjänster.

Indexet består av företag som är noterade på olika börser runt om i världen och som är exponerade för ”Artificiell intelligens”-temat enligt definitionen av ROBO Global®. ROBO Global® skapade och underhåller en unik databas med företag över hela världen som har en del av sin verksamhet och sina intäkter kopplade till artificiell intelligens och möjliggörande teknologier. ROBO Global® Industry Classification identifierar för närvarande 11 undersektorer av artificiell intelligens-temat som presenterar en lämplig nivå av produkt- och teknologimognad för att bära hög tillväxt- och avkastningspotential.

Ett företag är endast kvalificerat för inkludering i indexet om det är av tillräcklig storlek (bestämt med hänvisning till det totala marknadsvärdet på dess aktier) och det är tillräckligt ”likvid” (ett mått på hur aktivt dess aktier handlas på en dag grund). Inom indexet viktas företag enligt ett modifierat AI-faktorviktschema. Indexet balanseras om kvartalsvis i mars, juni, september och december.

Handla XMLD ETF

L&G Artificial Intelligence UCITS ETF (XMLD ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURAIAI
London Stock ExchangeGBXAIAG
London Stock ExchangeUSDAIAI
SIX Swiss ExchangeCHFAIAI
XETRAEURXMLD

Största innehav

VärdepapperVikt %
Cloudflare A2.2
Atlassian1.9
Tesla1.9
Microsoft1.8
Arista Networks1.8
Salesforce.com1.8
Nvidia1.8
Analog Devices1.7
Splunk1.7
Alphabet A1.7

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Techfond om fem år av framgång och framtidsprognoser

Publicerad

den

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för sin Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Ginsberg lyfte fram de imponerande användningsfrekvenserna för dessa underteman, med hänvisning till tillväxten av elfordon, datormoln och cybersäkerhet. Han betonade konvergensen av dessa teknologier, vilket skapar nya möjligheter och marknadsdynamik. Ginsberg diskuterade också effekterna av pandemin, som accelererade trender som distansarbete, molnberäkning och cybersäkerhet.

När det gäller resultat har Tech Megatrend Fund uppnått en avkastning på 45 % sedan starten, med anmärkningsvärda uppgångar de senaste åren trots vissa inflationsrelaterade utmaningar. Ginsberg uttryckte optimism för framtiden, med hänvisning till pågående framsteg inom AI och robotik, särskilt i Asien. När det gäller fusioner och förvärv förutsåg Ginsberg en ökning av teknikrelaterade megaaffärer, särskilt inom molnberäkning, cybersäkerhet och AI. Han betonade att dessa affärer nu är globala i omfattning, med företag som söker möjligheter över hela världen.

Tech Megatrend Fund har upplevt stark tillväxt under sin femåriga resa, driven av olika tekniska underteman och globala trender. Anthony Ginsberg är fortfarande optimistisk om fondens framtidsutsikter och lyfter fram den transformativa potentialen hos framväxande teknologier.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptomingel hos Virtune på Kungsgatan 26

Publicerad

den

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Virtune bjuder in till en kryptomingelkväll på vårt kontor på Kungsgatan 26! Kvällen är den perfekta möjligheten att nätverka med likasinnade entusiaster, diskutera de senaste trenderna, utforska den spännande kryptomarknaden samt att få höra mer om Virtune och företagets produkter.

Denna kvällar är avsedd för den som vill lära sig mer om kryptoregleringar, blockkedjeteknik, decentraliserad finans och mycket mer.

Hoppas vi ses där!

Vänliga hälsningar,

Virtune-teamet

Tid: Torsdagen den 10 oktober, klockan 18,00 till 22,00

Plats: Kungsgatan 26, 2 trappor, 111 35 Stockholm

Fortsätt läsa

Nyheter

EL41 ETF investerar i amerikanska mid cap företag

Publicerad

den

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 33 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel offentlig fond som följer utvecklingen för MSCI USA Mid Cap-index (prisindex). Indexet representerar mid cap-segmentet på amerikanska aktiemarknader.

Investeringsstrategi

Deka MSCI USA MC UCITS ETF försöker följa MSCI USA Mid Cap-index. MSCI USA Mid Cap-index följer amerikanska medelstora aktier.

Handla EL41 ETF

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

Fortsätt läsa

Populära