Nyheter

WisdomTree tar US Efficient Core ETF till Europa

Publicerad

den

WisdomTree har lanserat WisdomTree US Efficient Core UCITS ETF (WTEF). WTEF, strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree US Efficient Core UCITS Index (”Indexet”) och har en total kostnadskvot på 0,20 procent. WTEF, noterat idag på Börse Xetra och Borsa Italiana, och kommer att noteras på London Stock Exchange den 18 oktober 2023. Innovativ ETF tillhandahåller ett kapitaleffektivt alternativ till traditionell 60/40-portfölj

Indexet är utformat för att ge en 90 procent exponering mot stora amerikanska aktier och 60 procent mot amerikanska terminer, vilket i praktiken ger ett hävstångsrikt, mer kapitaleffektivt alternativ till den traditionella 60/40-portföljen. Denna ETF representerar den första i sitt slag i Europa.

ETFen investerar 90 procent av sina tillgångar i en diversifierad korg av de 500 största amerikanska företagen, efter börsvärde, som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning). För att hjälpa till att öka fördelarna med tillgångsallokeringen, läggs sedan en exponering på 60 procent mot US Treasury-terminer ovanpå, och de återstående 10 procent av portföljen används som kontant säkerhet för terminerna. Terminsportföljen består av en korg med lika vikt av fem amerikanska terminskontrakt med löptider från två till 30 år. Exponeringarna balanseras om kvartalsvis.

Strategin bakom WisdomTree US Efficient Core UCITS ETF är grundad i akademiska studier och baserad på modern portföljteori. Akademiker har länge hävdat att den optimala portföljen för en given risknivå är en hävstångsversion av portföljen som presenterar den bästa Sharpe-kvoten. Genom att utnyttja en traditionell 60/40-portfölj kan investerare få en liknande volatilitetsnivå i en portfölj som är 100 procent allokerad till aktier men med det bättre Sharpe-förhållandet för en 60/40-portfölj.

Pierre Debru, chef för Quantitative Research & Multi Asset Solutions, WisdomTree, sa: ”Vi tror att investerare kan se på denna ETF som en kärnersättning för amerikanska aktier. WisdomTrees US Efficient Core-strategi kan ge större avkastningsförbättring, riskhantering och diversifieringspotential jämfört med en 100 procent aktieportfölj. Det kan ha liknande volatilitet som en 100 procent aktieallokering över marknadscykler, men vår forskning visar att det kan hjälpa till att minska uttag och potentiellt ge högre riskjusterad avkastning också. Dessutom kan den användas för att ersätta en kombination av aktier och obligationer, i ett försök att skapa en mer effektiv portfölj som frigör utrymme för allokering till andra diversifierare eller alternativa strategier, som breda råvaror, guld eller kryptotillgångar.”

Europeiska investerare kan nu få tillgång till WTEF, som redan är en framgångsrik strategi i USA, som ursprungligen lanserades 2018. WisdomTree US Efficient Core UCITS ETF kommer att utgöra en del av WisdomTrees utbud av effektiva kärnstrategier på 1,1 miljarder USD.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”I utmanande marknadsmiljöer behöver investerare tillgång till fler verktyg och lösningar för att hjälpa dem att uppnå sina investeringsmål. Vår amerikanska effektiva kärn-ETF kan hjälpa investerare att skapa optimala portföljblandningar och förstora portföljexponeringar genom samma koncept som driver deras tillgångsallokering. WisdomTree grundades för att ge investerare innovativa exponeringar och vi fortsätter att fokusera på att få ut produkter på marknaden som tillför värde till våra kunder och deras portföljer.”

Handla WTEF ETF

WisdomTree US Efficient Core UCITS ETF (WTEF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

ETF information

Share Class NameTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree US Efficient Core UCITS ETF – USD Acc0.20%London Stock ExchangeUSDNTSXIE000KF370H3
WisdomTree US Efficient Core UCITS ETF – USD Acc0.20%London Stock ExchangeGBxWTEFIE000KF370H3
WisdomTree US Efficient Core UCITS ETF – USD Acc0.20%Borsa ItalianaEURNTSXIE000KF370H3
WisdomTree US Efficient Core UCITS ETF – USD Acc0.20%Börse XetraEURWTEFIE000KF370H3

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version