Följ oss

Nyheter

WisdomTree lanserar Megatrend ETF med exponering mot flera teman

Publicerad

den

WisdomTree har idag lanserat en Megatrend ETF med exponering mot flera teman som ger investerare en diversifierad exponering mot 14 teman i en enda börshandlad fond. WisdomTree Megatrends UCITS ETF (WMGT) är den elfte ETFen i WisdomTrees tematiska equity UCITS ETF-sortiment. WMGT strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Global Megatrends Equity Index ('Index') och har en total kostnadskvot (TER) på 0,50 %. WMGT, noterat idag på Börse Xetra, och kommer att noteras på Londonbörsen den 12 december 2023.

WisdomTree har idag lanserat en Megatrend ETF med exponering mot flera teman som ger investerare en diversifierad exponering mot 14 teman i en enda börshandlad fond. WisdomTree Megatrends UCITS ETF (WMGT) är den elfte ETFen i WisdomTrees tematiska equity UCITS ETF-sortiment. WMGT strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Global Megatrends Equity Index (’Index’) och har en total kostnadskvot (TER) på 0,50 %. WMGT, noterat idag på Börse Xetra, och kommer att noteras på Londonbörsen den 12 december 2023.

Det proprietära indexet är utformat för att spåra prestanda för globala företag som är involverade i globala megatrender inklusive sociala, tekniska, miljömässiga eller geopolitiska förändringar definierade i WisdomTree Thematic Classification och som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning).

Lanseringen av WisdomTree Megatrends UCITS ETF signalerar utvecklingen av WisdomTrees ledande tematiska ETF och forskningsplattform. Sedan 2018 har WisdomTree lanserat flera expertdrivna tematiska ETF:er och utvecklat forskning i världsklass kring konstruktionen av enskilda tematiska strategier och tematiska portföljer. WisdomTree Megatrends UCITS ETF, som utnyttjar WisdomTrees djupa tematiska forskning, är uppbyggd kring tre lager av alfagenerering – strategisk tematisk tillgångsallokering, taktisk tematisk tillgångsallokering och tematiskt aktieurval.

Tre lager av alfagenerering

 1. Strategisk tematisk tillgångsallokering ger investerare en kurerad exponering för de mest lovande teman samtidigt som diversifiering mellan teman över olika Megatrender maximeras.
 2. Taktisk tematisk tillgångsallokering gör det möjligt för strategin att luta sig in i och övervikta teman när en kombination av positiva faktorer skapar en positiv cykel för ett givet tema, som observerats med cloud computing under 2020 och artificiell intelligens 2023.
 3. Tematiskt aktieurval utnyttjar experter inom olika teman för att välja de mest relevanta kommande företagen för varje tema. Den multitematiska strategin drar fördel av WisdomTrees tematiska expertpartners för att leverera en differentierad portfölj av aktier för varje tema.

Chris Gannatti, Global Head of Research, WisdomTree, sa: ”Att bygga en multitematisk portfölj kan vara utmanande eftersom det finns många fallgropar som kan leda till undermåliga resultat. En alltför koncentrerad portfölj, bristande kontroll kring fördelningen mellan teman, bristande fokus på mindre företag med hög potential eller brist på disciplin och temakompetens i aktieval kan alla minska eller till och med radera effekten av tematiska investeringar. Vårt tillvägagångssätt för att bygga denna multi-tematiska strategi ger en mervärdeslösning för investerarnas verktygslåda. Genom strategin kan investerare få exponering för de viktigaste och mest transformerande teman, dra nytta av kortsiktiga trender inom teman, maximera diversifiering mellan teman och tillväxtpotential, samtidigt som de minimerar exponeringen för megacaps genom fokus på ren uppspelning och kommande företag.”

Genom WisdomTree Megatrends UCITS ETF kommer investerare att få tillgång till 14 teman över tekniska, miljömässiga och sociala förändrings megatrender.

MegatrendsValt tema
Technological
Shifts
Artificial Intelligence & Big Data
Blockchain
Cloud Computing
Cybersecurity
Digital Infrastructure
HealthTech
Semiconductors
Environmental
Pressures
Sustainable Energy Production
Sustainable Energy Storage
Sustainable Food
Sustainable Resource Management
Demographic
& Social Shifts
Aging Population
Rise of Emerging Market Consumer
Rise of the Middle Class

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”Sedan 2018 har vi utökat vårt utbud av tematiska ETF:er, och kompletterat detta med klassens bästa forskningskapacitet för att ge bästa möjliga investeringsupplevelse. Den tematiska forskningen och expertis som vi har utvecklat under åren har kulminerat i lanseringen av vår första diversifierade megatrends ETF och lutar sig åt vår innovationshistoria. Investerare vet att en investering i en WisdomTree-tematisk ETF kommer att kombinera vår expertis inom indexbyggande med den djupa branschkunskapen hos ämnesexperter. Slutresultatet är en genomtänkt, ren och differentierad exponering som tillför värde till portföljer och hjälper investerare att nå sina långsiktiga mål.”

Produktinformation

ETFTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Megatrends UCITS ETF – USD Acc0.50%London Stock ExchangeUSDWMGTIE0000902GT6
WisdomTree Megatrends UCITS ETF – USD Acc0.50%London Stock ExchangeGBxWMGGIE0000902GT6
WisdomTree Megatrends UCITS ETF – USD Acc0.50%Börse XetraEURWMGTIE0000902GT6

Fortsätt läsa
Annons
1 kommentar

1 kommentar

 1. Pingback: WisdomTree lanserar Megatrend ETF med exponering mot flera teman | Aktiegruvan

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Valour tillkännager lansering av världens första börshandlade produkt för NEAR Protocol Token

Publicerad

den

Världens första NEAR Protocol ETP lanserad: Valour, ett dotterbolag till DeFi Technologies, har lanserat världens första börshandlade produkt (ETP) för NEAR Protocol token på Spotlight Stock Market i Sverige, vilket ger säker och diversifierad exponering mot NEAR ekosystem.

Världens första NEAR Protocol ETP lanserad: Valour, ett dotterbolag till DeFi Technologies, har lanserat världens första börshandlade produkt (ETP) för NEAR Protocol token på Spotlight Stock Market i Sverige, vilket ger säker och diversifierad exponering mot NEAR ekosystem.

Betydande marknadspåverkan: NEAR-protokollet stöder decentraliserade applikationer inom DeFi- och NFT-sektorerna med hög skalbarhet, låga transaktionsavgifter och interoperabilitet. Med ett börsvärde på cirka 5,6 miljarder USD rankas NEAR bland de 20 bästa digitala tillgångarna globalt.

Expansion av produkterbjudanden: Valour fortsätter att driva innovation inom digitala tillgångar och lanserar elva ETPer 2024. Företaget planerar att introducera fler digitala tillgångsinvesteringsprodukter under de kommande månaderna för att förbättra tillgängligheten och bekvämligheten för privata och institutionella investerare.

Valour, en ledande emittent av börshandlade produkter (”ETPs”) som ger förenklad tillgång till digitala tillgångar, har lanserat en ETP för NEAR-protokollet på Spotlight Stock Market i Sverige. Valour Near (NEAR) ETP (ISIN: CH1213604577) ger privata och institutionella investerare pålitlig, säker och diversifierad exponering för det innovativa och snabbväxande NEAR-ekosystemet, vilket möjliggör deltagande i en decentraliserad webbplattform som syftar till att omdefiniera framtiden för digitala finansiera.

Ett av NEAR-protokollets bästa användningsfall är att stödja decentraliserade applikationer, särskilt inom DeFi- och NFT-sektorerna. Projekt som Burrow, decentraliserat ett penningmarknadsprotokoll och Mintbase, en plattform för att skapa och sälja NFT, bygger på NEAR, NEARs höga skalbarhet, låga transaktionsavgifter, interoperabilitet och användarvänliga funktioner gör det till en idealisk plattform för dessa applikationer, vilket möjliggör ett brett utbud av finansiella tjänster och digital tillgångsförvaltning med förbättrad prestanda och tillgänglighet. Med ett börsvärde på cirka 5,6 miljarder USD rankas NEAR bland de 20 bästa digitala tillgångarna globalt.

”Genom att lansera världens första NEAR ETP ger vi investerare en extraordinär chans att dyka in i det revolutionerande NEAR-protokollet, känt för sin transformativa inverkan på DeFi och NFTs. Denna ETP erbjuder ett säkert och enkelt sätt att investera i en ledande digital tillgång, som sömlöst för in framtiden för decentraliserad finansiering i sina portföljer”, säger Elaine Buehler, produktchef.

Detta är den tredje ETP som Valour har noterat på Spotlight Stock Market i Sverige under de senaste veckorna, efter lanseringarna av Core (CORE) och Hedera (HBAR) ETP. Spotlight Stock Market är en del av Spotlight Group AB, som grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Malmö, Sverige, och har nyligen utvecklat sitt ETP-segment, där Valour bidrar till detta genom sina unika erbjudanden.

Valour fortsätter att leda vägen för att driva innovation inom digitala tillgångar och utöka sin produktportfölj för att möta de växande behoven hos investerare i Norden. Med tillägget av Valour NEAR ETP har Valour lanserat elva ETPer 2024. Bolaget planerar att introducera ett brett utbud av digitala tillgångsinvesteringsprodukter under de kommande månaderna för att ytterligare öka tillgängligheten och bekvämligheten för privata och institutionella investerare.

Fortsätt läsa

Nyheter

Nettoflöden till aktiva ETFer i Europa ökade med 50 % mellan Q1 och Q2, enligt HANetfs kvartalsvisa marknadsrapport

Publicerad

den

HANetf, Europas första och enda oberoende white-label UCITS ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETPer för digitala tillgångar, är glada över att tillkännage lanseringen av Exchange-Traded Europe, en ny kvartalsöversyn som inkluderar nya data, trender och analyser av Europeiska ETF- och ETC-marknaden. I denna rapport tas nettoflöden till aktiva ETFer i Europa upp.

HANetf, Europas första och enda oberoende white-label UCITS ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETPer för digitala tillgångar, är glada över att tillkännage lanseringen av Exchange-Traded Europe, en ny kvartalsöversyn som inkluderar nya data, trender och analyser av Europeiska ETF- och ETC-marknaden. I denna rapport tas nettoflöden till aktiva ETFer i Europa upp.

Börshandlad Europe Snapshot

 • Europeiska ETFer ser nettoinflöden på 114,77 miljarder USD YTD. Nu 115 europeiska ETF-varumärken – och det gäller.
 • Europeiska värdepappersfonder kollapsar: 61 miljarder euro utflöden 2023.
 • Aktiva ETFer i Europa ser 5,9 miljarder USD inflöden YTD. Representerar nu 40 miljarder USD AUM, över 2 % av europeiska ETF-tillgångar. Totalt 23 aktiva ETF-emittenter i Europa.
 • Krypto-ETPer på totalt 11,9 miljarder USD under andra kvartalet 2024, upp från 8,76 miljarder USD i början av 2023.
 • Revolution i detaljhandeln: Blackrock förväntar sig 32 miljoner ETF-sparplaner till 2028.

Granskningen visade att nettoflöden till aktiva ETF:er i Europa ökade med 51,71 % förra kvartalet. Under första kvartalet såg aktiva ETF:er nettoflöden på 2,34 miljarder USD och under andra kvartalet 3,55 miljarder USD. Hittills år-till-datum (YTD) uppgår detta till 5,90 miljarder USD i nettoflöden, vilket ger totala tillgångar under förvaltning (AUM) till 40,92 miljarder USD över hela Europa.

Denna explosion av aktiva ETFer i Europa har åtföljts och drivits av nya aktörer på marknaden, såsom ARK Invest och Harbour Capital Advisors.

Dessutom hänvisar recensionen till en ökning med 40 % av aktiva ETF white-label-förfrågningar 2024, med över 300 ETP-förfrågningar till HANetf. Detta, tror vi, visar hälsan hos och intresset för den europeiska ETP-marknaden – särskilt med tanke på de olika geografierna för de kapitalförvaltare som vill komma in i Europa. Det finns nu 115 ETF-varumärken i Europa, och antalet växer.

Utöver ovanstående undersöker granskningen:

 • AUM-tillväxt av europeiska ETFer, ETCer, krypto-ETPer, aktiva ETFer, core equity ETFer och mer
 • Tillgångar samlas in i aktiva ETFer i Europa och rangen på de största emittenterna
 • ”Detaljhandelsrevolutionen” och ETF-sparplaner
 • Fondernas kollaps
 • Cryptos ankomst till Storbritannien
 • Ökning av kapitalförvaltare som vill lansera ETP på den europeiska marknaden och växande antal. av varumärken

HANetf är en white-label ETP-leverantör som arbetar med kapitalförvaltare över hela världen för att föra ut nya och innovativa produkter till den europeiska marknaden. Detta inkluderar en komplett drift-, reglerings-, distributions- och marknadsföringslösning för att lansera och hantera UCITS ETFer och ETCer kostnadseffektivt och med kortare tid till marknad.

Josh Palmer, chef för affärsutveckling, kommenterar: ”Vår senaste rapport om den europeiska ETP-marknaden avslöjar några intressanta trender. Aktiva ETF:er verkar gå från klarhet till klarhet, med över 5,9 miljarder USD nettoflöden hittills. Mer allmänt har europeiska ETPer uppnått en ny milstolpe på 2 biljoner dollar under förvaltning.

”Medan Europa fortfarande släpar efter i USA, accelererar tillväxten. Detta accentueras av den enorma ökningen av white-label-förfrågningar vi har fått hittills under 2024 – över 300 i skrivande stund. Uppenbarligen identifierar kapitalförvaltare från hela världen tillväxtpotentialen på den europeiska ETP-marknaden, och det leder till nya aktörer.”

Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HANetf, kommenterar: ”Det är spännande att se tillväxten på den europeiska ETP-marknaden. Att passera AUM-märket på två biljoner dollar är imponerande och visar attraktionen av att lansera börshandlade produkter i Europa. Den första vågen av ETFer var passiva produkter, denna utvecklades för att inkludera smart beta och tematisk och nu ser vi ett enormt intresse för aktiva, systematiska och definierade ETFer. Vår pipeline för att ge ut nya fonder under 2024 och 2025 har aldrig varit djupare och mer mångsidig produkt- och emittentmässigt.

”HANetf erbjuder en komplett white-label-tjänst som arbetar med kapitalförvaltare och entreprenöriella företag för att erbjuda differentierade, moderna och innovativa produkter till europeiska investerare. Vi har gett ut produkter för partners från hela världen, inklusive USA, Kanada, Storbritannien, Europa och Mexiko.

”Detta innebär att sänka hindren för inträde, tillhandahålla en komplett operativ, reglerande, distributions- och marknadsföringslösning för att lansera och hantera UCITS ETFer och ETCer kostnadseffektivt och med kortare tid till marknaden. Nya kunder som ringer in till HANetf ser inget värde i att etablera kostsam infrastruktur med fast kostnad och är mycket attraherade av konceptet att hyra ett utrymme på vår unika plattform.”

Fortsätt läsa

Nyheter

CSE ETF är en globalfond som investerar i hållbara företag

Publicerad

den

CASE Invest Sustainable Future UCITS ETF (Acc) (CSE ETF) med ISIN LU2564007743) är en aktivt förvaltad ETF som investerar i företag över hela världen. Huvudfokus ligger på företag från Europa, Nordamerika och Asien. ETF syftar till att välja ut företag med ett positivt bidrag till FN:s 17 Sustainable Development Goals (SDG).

CASE Invest Sustainable Future UCITS ETF (Acc) (CSE ETF) med ISIN LU2564007743) är en aktivt förvaltad ETF som investerar i företag över hela världen. Huvudfokus ligger på företag från Europa, Nordamerika och Asien. ETF syftar till att välja ut företag med ett positivt bidrag till FN:s 17 Sustainable Development Goals (SDG).

ETFens TER (total cost ratio) uppgår till 0,75 % p.a.. CASE Invest Sustainable Future UCITS ETF (Acc) är den enda ETF som följer CASE Invest Sustainable Future-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i den börshandlade fonden ackumuleras och återinvesteras.

CASE Invest Sustainable Future UCITS ETF (Acc) är en mycket liten ETF med tillgångar på 2 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 13 september 2023 och har sin hemvist i Luxemburg.

Benchmark

Case Invest Sustainable Future ETF är en aktivt förvaltad aktiefond klassificerad enligt SFDR Artikel 9 . Den syftar till långsiktig kapitaltillväxt och investerar globalt i aktierelaterade värdepapper som bidrar till det hållbara investeringsmålet och som är relevanta för fondens investeringsteman. Investeringar görs endast i företag som ger ett betydande bidrag till att uppnå åtminstone ett av FN:s 17 SDGs och inte nämnvärt påverkar några andra.

Handla CSE ETF

CASE Invest Sustainable Future UCITS ETF (Acc) (CSE ETF) r en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsqValutaKortnamn
XETRAEURCSE
XETRACHFCSEA

Fortsätt läsa

Populära