Följ oss

Nyheter

WisdomTree lanserar Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF – EUR Hedged (EXAG)

Publicerad

den

EXAG erbjuder investerare större flexibilitet när det gäller allokering till breda råvaror. WisdomTree, den börshandlade fonden ("ETF") och den börshandlade produkten ("ETP"), tillkännagav idag att den har utvidgat sitt sortiment med råvaror med lanseringen av WisdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF - EUR Hedged (EXAG) på Börse Xetra med en förvaltningskostnadsprocent på 0,35%.

EXAG erbjuder investerare större flexibilitet när det gäller allokering till breda råvaror. WisdomTree, den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”), tillkännagav idag att den har utvidgat sitt sortiment med råvaror med lanseringen av WisdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF – EUR Hedged (EXAG) på Börse Xetra med en förvaltningskostnadsprocent på 0,35%.

EXAG strävar efter att spåra resultat, före avgifter och kostnader för Morgan Stanley RADAR ex Agriculture & Livestock Commodity Total Return Index (index). Indexet ger en bred och diversifierad råvaruexponering som täcker energi, industriella metaller och ädla metaller, inklusive platina och palladium.

Nitesh Shah, forskningsdirektör i Europa, WisdomTree sa: ”I år har intresset för råvaror ökat på nytt. En ekonomisk återhämtning efter covid, som kommer att luta sig mot ökade infrastrukturutgifter, börjar ta form tillsammans med ökade inflationsförväntningar. Råvaror har historiskt varit en av de bästa inflationssäkringarna, lägg till en leveransbrist för viktiga metaller som används i infrastrukturprojekt som koppar, och du har en miljö som kan se råvaror blomstra. Många investerare har ifrågasatt om vi är i början av en ny råvarusupercykel. Även om det kan vara för tidigt att berätta, finns det flera medvind för tillgångsklassen som fångar investerarnas uppmärksamhet. ”

Nettoflöden till breda råvaru-ETP:er globalt uppgår till 11,1 miljarder dollar hittills. Att få exponering för råvaror har blivit ett allt viktigare inslag i investeringslandskapet, eftersom investerare blir mer medvetna om vikten av råvaror för att stödja global ekonomisk tillväxt. EXAG tillåter investerare att få tillgång till bred förbättrad råvaruexponering genom en ETF.

Alexis Marinof, chef för Europa, WisdomTree tillade: ”Råvaror är främsta för tankarna för investerare på grund av att de historiskt sett har en positiv korrelation med inflationen. Efter proaktivt engagemang med kunder designade vi EXAG för att tillgodose de specifika behoven hos investerare som inte vill ha exponering för jordbruks- och boskapsråvaror, men ändå vill ha en förbättrad råvarustrategi. Genom att kombinera insikter från institutionella investerare med vår djupa kunskap om råvaror kan vi leverera unika exponeringar som hjälper investerare att navigera i dynamiska marknadsförhållanden. Som ledande inom ETP för råvaror kommer vi att fortsätta bygga på vårt differentierade produktsortiment för att hjälpa investerare att nå sina investeringsmål. ”

WisdomTree erbjuder det mest omfattande utbudet av ETP för råvaror i Europa, med cirka 25,3 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning över hela sin plattform.

Produktinformation

NamnFörvaltningskostnadBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF – EUR Hedged Acc0.35%Börse XetraEUREXAGIE00BDVPNV63

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära