Följ oss

Nyheter

Warren Buffet satsar på 5G

Publicerad

den

Warren Buffet satsar på 5G Covid-19 har normaliserat WFH, arbete hemifrån, vilket framhäver behovet av förbättrad anslutning, online-säkerhet och

Covid-19 har normaliserat WFH, arbete hemifrån, vilket framhäver behovet av förbättrad anslutning, online-säkerhet och datadelningslösningar. Detta ensamma kan peka på den säkra framtiden för 5G för dess bidrag till det tekniska landskapet. Ändå sträcker sig potentialen inom 5G-utbyggnaden och konsekvenserna av dess supersnabba hastigheter, låg latens och större funktionalitet långt bortom fjärrlösningar. Warren Buffet satsar på 5G.

Som Warren Buffetts nyligen avslöjade 5G-aktieval indikerar ligger 5G till grund för en digital transformation som är inställd på att svepa världen. Den hyperförbindelse som den stöder kan bana väg för smarta städer, autonom körning och fjärrvård. 5G har potential att ansluta miljontals enheter och bearbeta massor av data om allt från luft eller jordkvalitet till trafikflöde till en persons kroppstemperatur. När det kombineras med Edge-bearbetning och maskininlärning för att maximera kraften bakom datan, kan 5G ge oöverträffad digitalisering av alla samhällsskikt.

En av de mest framgångsrika investerarna i världen

Investeraren och affärsmagnaten, Warren Buffett, som har ansetts vara en av de mest framgångsrika investerarna i världen, visade nyligen sitt förtroende för framtiden för 5G genom att öppna eller utvidga investeringspositioner i två företag som är centrala för 5G-lanseringen. Hans betydande kapital låter honom satsa direkt och i stor utsträckning på dessa två kraftaktörer i 5G-rymden, medan nästa generations detaljinvesterare kan få exponering genom att gå till en 5G ETF (FIVG) som potentiellt minskar risken för ett enda företag samtidigt som de erbjuder diversifierad exponering till 5G-framtiden.

Buffett köpte 147 miljoner Verizon-aktier för 8,62 miljarder dollar. Verizon (NYSE: VZ), som bildades 2000, var den första att erbjuda kunderna tillgång till 5G, när de lanserade nätverk i Chicago och Minneapolis i april 2019. Det motstod att expandera till media och behöll ett starkt fokus på 5G , med fokus på FoU-resurser på utmaningar som att förbättra spektrum och penetration i byggnader.

Verizon har nu lanserat 5G-nätverk i tusentals amerikanska städer och tillverkar en rad kommersiellt tillgängliga 5G-aktiverade mobiltelefoner. Det har också inlett 5G-branschpartnerskap, till exempel för att stödja globala läkemedels-track-and-trace-lösningar, som förbättrar lagerhantering, utvärdering av efterfrågan och användning, patientsäkerhet och kostnadskontroll. Verizon tillkännagav nyligen den fortsatta lanseringen av sin Ultra Wideband-tjänst, som använder ett millimetervågspektrum (mmWave) och är ännu snabbare än dess rikstäckande tjänst, som använder ett lägre spektrum.

Pandemin verkar inte ha skadat Verizons kärnvärdesberäkning. Företagets totala skuld minskade med 4,9 miljarder dollar under andra kvartalet 2020 då Covid minskade reklamkostnaderna och lägre abonnemangsförvärvskostnader faktiskt ökade företagets marginaler. Morgan Stanley märkte till och med att lägre smarttelefonförsäljning faktiskt är kopplat till starkare lagervärde för Verizon, vilket indikerar att de långsiktiga potentiella investerarna ser Verizon som en 5G-leverantör.

Ökar sitt innehav i TMUS

Buffett ökade också sin andel i T-Mobile (NASDAQ: TMUS), från 2,4 miljoner aktier till ett värde av 276 miljoner dollar som han köpte under tredje kvartalet 2020, till 5,2 miljoner aktier i T-Mobile till ett värde av 706 miljoner dollar. T-Mobile driver det största amerikanska 5G-nätverket, som täcker 1,6 miljoner kvadratkilometer, och det har strategiskt strävat efter detta mål och slogs samman med Sprint förra året för att lägga till ett ovärderligt mellanbandsspektrum. Det hade ett starkt 2020, med totalt 1,7 miljoner nettotillskott under fjärde kvartalet, det bästa i branschen. Detta överensstämde med 5,6 meter under hela året, vilket också slog alla tävlande och var den högsta nivå som uppnåtts under de senaste fyra åren. Under fjärde kvartalet 2020 såg T-mobile varumärket den lägsta kundomgången någonsin och överträffade återigen alla andra företag i branschen.

T-Mobile avslutade året med 102 miljoner abonnenter, lite efter Verizons 120 miljoner. Medan T-Mobile lanserade sitt 5G-nätverk för mer än ett år sedan, har det gått aggressivt framåt och i januari 2021 meddelade att oberoende forskning fann att det gav de snabbaste nedladdningshastigheterna, de snabbaste 5G-uppladdningshastigheterna och den mest tillgängliga signalen.

Buffetts engagemang för dessa två sektorsledare är ett tydligt erkännande av den stora användningsfallspotentialen som ligger i den extremt låga latensen och de höga hastigheterna på 5G. Faktum är att före detta CISCO (NASDAQ: CSCO) vd John Chambers nyligen framhöll 5G-teknik som en sannolik källa till pågående ekonomisk expansion. Han analogiserade det till 1990-talet när teknik och internet stimulerade ett decennium av tillväxt – en 34-procentig ökning av BNP, en 24-procentig ökning av den genomsnittliga hushållens inkomst – på grund av den underliggande infrastrukturutbyggnaden. Chambers betonade att 5G, som en möjliggörare för Internet of Things och Edge, kan vara en liknande utvecklingskälla. Han noterade att länder som sträcker sig från Frankrike till Indien alla arbetar med digitalisering som en nödvändighet snarare än ett alternativ.

Warren Buffett är känd för att förespråka strategin för värdeinvestering, där företag värderas för sin starka intjäningsförmåga och långsiktiga tillväxtpotential. Hans beslut att öka sin exponering för två av ledarna i den amerikanska 5G-lanseringen pekar på hans förtroende för värdet och potentialen i 5G-tekniken.

Handla FIVG ETF

Defiance Next Gen Connectivity ETF (NYSEArca: FIVG ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i. Defiance Next Gen Connectivity ETF (NYSEArca: FIVG ETF). Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *