Följ oss

Nyheter

VNQ ETF investerar på den amerikanska fastighetsmarknaden

Publicerad

den

Vanguard Real Estate Index Fund ETF Shares (VNQ ETF) spårar ett börsvärdevägt index över företag som är involverade i ägande och drift av fastigheter i USA. Vanguard Real Estate Index Fund ETF Shares (VNQ ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,12 procent.

Vanguard Real Estate Index Fund ETF Shares (VNQ ETF) spårar ett börsvärdevägt index över företag som är involverade i ägande och drift av fastigheter i USA. Vanguard Real Estate Index Fund ETF Shares (VNQ ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,12 procent.

VNQ Factset Analytics Insight

VNQ spårar ett brett index som fångar mycket av den amerikanska fastighetsmarknaden. Fonden har en djup korg och dess börsvärdesallokeringar speglar sina neutrala jämförelseindex.

Det enda stället det avviker från är den ihållande sektorsfördomen bort från specialiserade REITs till förmån för kommersiella REITs. Som ett resultat av utmärkt portföljförvaltning har kostnaderna för att äga VNQ ibland varit lägre än dess angivna kostnadskvot.

Den enda fläcken vi ser är det faktum att Vanguard avslöjar innehav månadsvis snarare än dagligen. Detta är dock på sin höjd en olägenhet i en fond med låg omsättning och oväsentligt för många investerare.

Före den 1 februari 2018 följde fonden MSCI US REIT Index. Under perioden 1 februari till 24 juli 2018 följde fonden MSCI US Investable Market Real Estate 25/50 Transition Index. Från och med den 25 juli 2018 följde fonden MSCI Investable Market Real Estate 25/50 Index

Produktsammanfattning

Investerar i aktier utgivna av fastighetsinvesteringsfonder (REITs), företag som köper kontorsbyggnader, hotell och andra typer av fastigheter.

Målet är att noggrant följa avkastningen för MSCI US Investable Market Real Estate 25/50 Index.

Erbjuder hög potential för investeringsintäkter och viss tillväxt; aktievärdet stiger och faller kraftigare än för fonder som innehar obligationer.

Lämplig för att hjälpa till att diversifiera riskerna med aktier och obligationer i en portfölj.

Fondsammanfattning

Investeringen strävar efter att ge en hög inkomstnivå och måttlig långsiktig kapitaltillväxt genom att följa utvecklingen av MSCI US Investable Market Real Estate 25/50 Index som mäter resultatet för börsnoterade aktie-REITs och andra fastighetsrelaterade investeringar.

Rådgivaren försöker spåra indexet genom att investera alla, eller i stort sett alla, av dess tillgångar – antingen direkt eller indirekt genom ett helägt dotterbolag, som i sig är ett registrerat investeringsbolag – i aktierna som utgör indexet, som innehar varje aktie i ungefär samma andel som dess viktning i index. Fonden är icke-diversifierad

Handla VNQ ETF

Vanguard Real Estate Index Fund ETF Shares (VNQ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i VNQ ETF). Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Vanguard Real Estate Index Fund ETF Shares (VNQ ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

Värdepapper
Vanguard Real Estate II Index Fund
American Tower Corp.
Prologis Inc.
Crown Castle International Corp.
Equinix Inc.
Public Storage
Simon Property Group Inc.
Digital Realty Trust Inc.
SBA Communications Corp.
CBRE Group Inc.

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.