Nyheter

Virtune introducerar en innovativ Ethereum ETP på den tyska marknaden

Publicerad

den

Virtune, en reglerad emittent av krypto-ETP (”Exchange Traded Product”), baserad i Stockholm, Sverige, är glada att kunna meddela upptagandet av en innovativ Ethereum ETP, Virtune Staked Ethereum ETP på den tyska marknaden på Boerse Stuttgart.

Kryptomarknaden har upplevt en avsevärd avmattning de senaste månaderna, präglad av utflöden från ETPer i Europa. Ändå har Virtune sett en stark dragning på de nordiska marknaderna med kontinuerliga, stadiga inflöden, vilket gör denna expansion till en naturlig utveckling för företaget.

Virtune Staked Ethereum ETP är en 100 procent fysiskt uppbackad ETP med Coinbase som dess kryptoförvaring. Denna ETP erbjuder investerare exponering mot Ethereum i kombination med insatsavkastningsförbättringar, vilket kan generera en ytterligare avkastning på Ethereum-exponeringen.

Virtune, ett registrerat finansinstitut under Finansinspektionen (FSA), har visat sitt orubbliga engagemang för efterlevnad och finansiell säkerhet genom sin reglerade status och uppfyllt de stränga krav som Nasdaq ställer. Finansinspektionen godkände bolagets basprospekt den 5 april 2023 och som ett resultat av detta har bolaget tagit upp ETP:er till Nasdaq Stockholm som en del av sin kärnstrategi. Virtunes övergripande mål är att erbjuda sömlös tillgång till krypto för både institutionella och privata investerare genom innovativa ETP:er, transparens och utbildning.

Christopher Kock, VD för Virtune:”Vi är glada över att introducera vår Staked Ethereum ETP för den tyska investerarpubliken efter att ha fått ett överväldigande positivt gensvar från investerare i Norden. Vi tror att detta erbjudande ger investerare en optimal exponering mot Ethereum, tack vare dess inkorporering av insats, vilket ger en extra avkastning på Ethereum. Dessutom är det värt att notera att denna ETP ligger i linje med Virtunes hållbarhetsfokus, eftersom övergången till bevis på insats har minskat Ethereums miljöpåverkan med 99 %. Vi har också redan genomgått en hållbarhetsövergång genom vårt partnerskap med ClimatePartner.”

Lang & Schwarz representerar Virtune som likviditetsspecialist för ETP, vilket säkerställer att tyska privata investerare också bekvämt och effektivt kan få tillgång till ETP via Lang & Schwarz handelsplattform.

Nyckelinformation om produkten

Exponering för Ethereum i kombination med insats ger en extra årlig avkastning på din Ethereum-investering

100 procent fysiskt uppbackad

Icke frihetsberövande insats

1,40 % årlig förvaltningsavgift

Virtune Staked Ethereum ETP

Handelsvaluta: EUR

Första handelsdagen: Torsdagen den 28 september

Ticker: VIRSETHS

ISIN: SE0020541639

WKN: A3G8J8

Kuerzel: V10E

Börser: Nasdaq Stockholm, Boerse Stuttgart

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version