Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETF-marknaden vecka 49 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETF-marknaden vecka 49 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt,

Vinnare och förlorare ETF-marknaden vecka 49 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETF-marknaden vecka 49 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

Den amerikanska statistiken var bearish för råvarorna, en en solid sysselsättningsrapport säkerställer en räntehöjning denna månad. Samtidigt meddelar OPEC att denna organsiation kommer att fortsätta att bibehålla en stark produktion på en redan mättad marknad. Detta ledde till stora fall på oljepriset. Prisfall på olja, drabbar även de börshandlade fonder som investerar i olja och energi. Samtliga de fem börshandlade fonder som rasade mest denna vecka har exponering mot energimarknaden, endera är det olja, naturgas eller investeringar i pipelines som i fallet med AMJ.

Medan oljepriset föll fick guldpriset däremot ett uppsving. Efter att guldkursen backat de senaste sex veckorna studsade priset nu upp och hade sin bästa handelsdag på två månader i fredags. Efter att ha varit nere på en så låg nivå som 1 050 USD per troy ounce vände guldpriset upp efter att ECB presenterat en rad stimulansåtgärder som var en besvikelse för aktiemarknaden. Uppgången på 2,4 procent gjorde att guldpriset slutade veckan på 1 087 USD per troy ounce.

Vinnare

Market Vectors Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX) + 10,33 procent
Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) +7,52 procent
Guggenheim Solar ETF (NYSEArca: TAN) +6,96 procent
ETFS Physical Silver (NYSEArca: SIVR) +3,32 procent
iShares Silver Trust (NYSEArca: SLV) +3,04 procent

Förlorare

JPMorgan Alerian MLP ETN (NYSEArca: AMJ) -10,96 procent
iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) -9,73 procent
First Trust ISE-Revere Natural Gas ETF (NYSEArca: FCG)
-9,15 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) -5,37 procnet
Vanguard Energy ETF (NYSEArca: VDE) -4,73 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.